‘Saturday Night Live’-tekstforfatter starter værdikamp efter groft tweet om Trumps yngste søn

‘Saturday Night Live’-tekstforfatter starter værdikamp efter groft tweet om Trumps yngste søn
Foto: John Moore/Getty Images

Når man tager et hurtigt helikopterperspektiv over Twitter ligner det i stigende grad en slags digital ‘Fluernes Herre’ bare med endnu yngre børn, der drømmer om at blive standuppere.

Det bliver ganske godt eksemplificeret af den storm, der fulgte i kølvandet på at ‘Saturday Night Live’-tekstforfatteren Katie Rich skrev et tweet, hvor hun forestiller sig at Donald Trumps yngste søn Barron bliver USAs første »homeschool shooter«.

KatieRichBarronHomeschoolShooter

Katie Rich slettede hurtigt tweetet, udsendte en undskyldning og har siden slettet alt fra sin Twitter-konto, men lige lidt hjalp det. Følgere og politisk aktive amerikanere fandt opslaget usmageligt og startede en mindre storm mod hende. Det førte til, at NBC har suspenderet hende på ubestemt tid fra ‘Saturday Night Live’.

De efterfølgende reaktioner er et godt billede på den kløft, der lige nu er at spore i hele verdenssamfundet. De fleste er enige i, at det ikke er det heldigste tweet, men hvorvidt NBC’s reaktion er for hård eller om Katie Rich skal brændes på korset deler vandene.

Hillary og Bill Clintons datter Chelsea Clinton, der har stået i samme situation som Barron, var hurtig til at forsvare ham.

På den anden side opstod hashtagget #KeepKatieRich, der forsvarer tekstforfatteren – primært med argumentet om, at Donald Trump selv siger værre ting:

Tilsyneladende skal Katie Rich dog ikke sidde og kede sig. Dan Harmon, der står bag ‘Community’, vil gerne tilbyde hende et job:

Med tanke på at John McCain har kaldt Chelsea Clinton »grim«, talkshowværten Rush Limbaugh har kaldt hende en hund og Barack Obamas børn har måttet finde sig i at blive kaldt »aber« i otte år, så er det alt andet lige en bizar situation, at Trumps politisk ukorrektheds-elskende støtter går i baglås over et ufølsomt tweet om den siddende præsident. Omvendt er det grænsende til sørgeligt, at en komiker finder det oplagt at inddrage børn på den måde i politiske diskussioner.

Og det er sådan set et godt billede på den lossepladsbrand, vi er vidne til i øjeblikket.

Læs også: Drake takker og hylder Barack Obama efter afskedstalen: »Big up yaself O«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af