Kendall Jenners Pepsi-reklame forenede faktisk internettet: Alle hadede den

Kendall Jenners Pepsi-reklame forenede faktisk internettet: Alle hadede den

Sikke et døgn, det har været for Kendall Jenner og Pepsi efter de frigav deres ekstremt omdiskuterede reklame, hvor Kendall Jenner – som den borgerrettighedsfortaler hun jo er kendt for at være – vrister sig ud af et foto-shoot og slutter sig til en gadedemonstration for fred, inden hun slutteligt skaber peace, love and harmony mellem demonstranter og uniformerede betjente med noget så simpelt som en kold cola.

Den blev med det samme anklaget for at snylte på og ikke mindst bagatellisere vigtige bevægelser såsom Black Lives Matter – for de kunne jo bare have skænket betjentene en iskold dåse-cola fra den balje med isterninger, der er centrum for enhver borgerrettighedsdemonstration.

Selvom Pepsi laver masser af velgørenhedsarbejde, og Kendall Jenner også har gjort sin del, har de slet, slet ikke en stærk nok politisk stemme til at kunne løfte sådan en reklame. Og intet brand med respekt for sig selv kan påstå, at deres produkt løser dybereliggende samfundskonflikter – slet ikke et sodavandsbrand.

Reklamen er nu rullet tilbage og slettet fra Pepsis egne kanaler (men selvfølgelig ikke internettet). Derudover har de undskyldt deres tonedøvhed. Kendall Jenner har endnu ikke kommenteret reklamen.

Man kan næsten få den mistanke, at bureauet bag reklamen har spekuleret i den dårlige omtale. For man kan som brand i 2017 vel ikke være så naiv at tro, at en så skamløs malkning af protestbevægelser ikke giver bagslag? Hvis reklamens sigte var at skabe forståelse i et splittet samfund, så er missionen mislykkedes, jævnfør Piers Morgans tweet herunder. Hvis missionen var at få maksimal omtale, jamen så: Mission accomplished.

Men bagslag gav den i al fald på Twitter:

Men hvis Pepsi har spillet sine kort rigtigt, så er der større sandsynlighed for, at de bliver til et meme-sommerhit end de bliver ramt af et bredt boykot.

Læs også: Kendall Jenner og Gigi Hadid i Photoshop-fail – se mor, ingen knæ

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af