Himmelråbende idiotisk app fra ‘Silicon Valley’ eksisterer i virkeligheden

Himmelråbende idiotisk app fra ‘Silicon Valley’ eksisterer i virkeligheden

Overkommelige spoilers for afsnit 4 af ‘Silicon Valley’ sæson 4.

Grænsen mellem det absurd idiotiske og det gennemført geniale er tit hårfin i både Silicon Valley og ‘Silicon Valley’. Nogle gange bygger de noget genialt, der viser sig at være rigtig idiotisk i virkeligheden og nogle gange er omvendt. Ret tit er det omvendt.

I seneste afsnit af ‘Silicon Valley’ viste der sig eksempelvis at være en mindre genialitet gemt i en ellers komplet idiotisk idé, som fan-favoritten Jian-Yang stod bag, kraftigt ledt på vej af Erlich Bachmann.

I afsnittet med titlen ‘Teambuilding Exercise’ er Jian-Yang nemlig blevet tvunget ud i at lave »Shazam for food« (selvom han meget hellere vil lave en app med otte forskellige opskrifter på blæksprutte), der via et smartphonekamera kan genkende retter. Det viser sig dog, at appen kun kan detektere om det hotdogs eller ikke er hotdogs, hvilket får Erlich til at bakke ud af sin investering. Men skæbnen spiller ham og seerne et puds, da softwaren viser sig at være særdeles effektiv til at genkende en vis pølselignende legemsdel og derfor kan sælges dyrt til livestreamingappen Periscope.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I virkeligheden fungerer appen dog knap så genialt, men ikke desto mindre har folkene bag serien frigivet Jian-Yangs oprindelige app med den oprindelige funktion – hotdog eller ikke hotdog – til iOS.

Beskrivelsen er spot on: »What would you say if I told you there is a app on the market that tell you if you have a hotdog or not a hotdog. It is very good and I do not want to work on it any more. You can hire someone else.«

SiliconValleyNotHotdog

Den er kun tilgængelig i den amerikanske App Store, men ifølge Twitter-brugere fungerer den rent faktisk efter hensigten.

I vanlig stil holder snitfladen med virkeligheden ikke op der. Jian-Yang har også lavet et fiktivt interview den meget ægte Bloomberg Tech-journalist Emily Chang. Se det herunder.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: »Tables are sharing«: ‘Silicon Valley’-spoofreklame er en genial fuckfinger til Facebook

Læs også: Tre virkelighedstro tv-serier om techverdenen – ratet efter grad af realisme

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af