First Floor Power

Hvor der var håb at høre på svenske First Floor Powers første album, ‘There is Hope’ fra 2001, er det begrænset, hvor meget nerve der er at finde på opfølgeren ‘Nerves’, der netop er landet i Danmark efter at være udkommet i hjemlandet sidste år.

Deres lo-fi-orientede lydunivers er stadig ganske forfriskende, og den autentiske instrumentering bestående af primært guitar, bas, percussions, trommer og tangenter af forskellig art er stadig nærværende og flere steder lige i øret, men alt i alt virker det mere kalkuleret end legende i denne omgang.

Bredt inspireret af den nyere britiske indiepop-scene med navne som Badly Drawn Boy og Matthew Jay, og med små stænk af Belle & Sebastian og Abba, og sågar en knivspids Kraftwerk, bliver det til et par ganske udmærkede minutter indimellem, med den lystigt reflekterende ‘Happy Endings’ som det bedste eksempel.

Det samlede musikalske udtryk er dog både rodet og uskarpt, og musikken kommer aldrig i nærheden af at give Wilson og Winqvists ellers ganske fine, fortællende tekster en ordentlig sammenhæng at folde sig ud i.

First Floor Power. 'Nerves'. Album. Silence.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af