Daedelus

‘Exquisite Corpse’ er en hybrid af flere forskellige stilarter med en elektronisk baggrund som det grundlæggende element. På dette album har Daedelus besøg af flere forskellige kunstnere. Der er både rapperne Sci fra Scienz of Life og Cyne Collaboration samt sangerinden Laura Darling m.fl. Vi har her at gøre med både dub, lounge og tilbagelænet rap alt sammen i en afslappet atmosfære. Den elektroniske baggrund virker med forskel, men på langt de fleste numre er det vellykket med behagelige samplinger over beats i varierende tempo.

Nummeret ‘Drops’ er et lækkert nummer med en meget lounget stil, og det er et nummer, der lyder mere som konventionelt rap end meget af det andet materiale på skiven. Dette gælder ligeledes nummeret ‘Move On’, der har førnævnte Sci med som gæsterapper, og han leverer noget meget kompetent rap. Nummeret ville dog være en del bedre uden den irriterende sampling i baggrunden, der lyder som om den taget fra en ninjafilm á la Wu Tang Clans samplinger. Anderledes tempo er der over nummeret ‘Impending Doom’, hvor rappen er mere aggressiv ledsaget af et meget hurtigt beat med en strygersampling, som baggrund.
Men ‘Exquisite Corpse’ er ikke et rap-album, i traditionel forstand, og der er flere numre uden rap, men stilen bliver holdt. Dette gælder eksempelvis numrene ‘Dearly Departed’, ‘Now and Sleep’ og ‘Welcome Home’, der er utroligt behagelige numre med den samme afslappede atmosfære som på resten af pladen, dog uden rap. Her bliver musikken i stedet ledsaget af kvindelige sangere, og det virker rigtig godt.

De knap så vellykkede numre på ‘Exquisite Corpse’ er ‘The Crippled Hand’ og ‘Sent Off’, der er deciderede irriterende at høre på. Det er brudte beats ledsaget af stryger-samplinger, der skærer i ørerne. Eneste nummer der adskiller sig fra pladens stil er dog afslutningsnummeret ‘Thanatopsis’, der er noget fjollet hysterisk rap af franskmændene TTC.

‘Exquisite Corpse’ er alt i alt en plade, der får en til at smide fødderne op og slappe lidt af.

Daedelus. 'Exquisite Corpse'. Album. Ninja Tune/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af