Majors

Majors er intet mindre end Danmarks første engelsksprogede hiphop-supergruppe, hvilket naturligvis medfører visse forventninger til kvaliteten. Det kan deres kompromisløse boombap-hiphop, der både er velproduceret og har hjertet på rette sted, sagtens leve op til, om end det hverken er originalt eller nyskabende.

De fem hjemmedrenge Noize, Static, Nat Ill, J-Spliff og Negash Ali har alle færdigheder, som kan måle sig med de amerikanske kolleger. Til tider er niveauet endda bedre. Men man savner alligevel noget mere kant og flere overraskelser på beatsiden, der trods det hårde udgangspunkt også er en anelse for pæn i trommeprogrammeringerne.

Det ser dog ikke ud til at genere gruppens tre rimsmede, der både formår at fast- og underholde lytteren gennem hele skiven. Højdepunkterne er generations-hymnen ‘Three Decades’, der kløgtigt beskriver tidernes skiften fra boombap til bling-bling og kold krig til koldblodig terror, og den introspektive ‘Troubled Young Man’, hvor 17-årige Negash Ali lever op til betegnelsen som landets største raptalent.

Resten af albummet er på ingen måde dårlig, da håndværket holder hele vejen hjem. Men for få numre skiller sig ud og har stemplet sig ind i bevidstheden, når de 62 minutters spilletid rinder ud. Det er bestemt godkendt gruppearbejde, men Majors forbliver stærkere på papiret end på plade.

Majors. 'Majors'. Album. City Hall/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af