Dum Dum Girls

Efter oprindeligt at have været et dække for Kristin ‘Dee Dee’ Gundreds hjemmestrikkede musik har Dum Dum Girls ovenpå sidste års debutalbum ‘I Will Be’ og omfattende turnéliv taget form som et regulært band. Dum Dum Girls’ musik udspringer af koblingen mellem 60’ernes girlgroups som The Ronettes og The Shangri-las og bands i kølvandet af punken som Jesus and Mary Chain. Vi er bekendte med udtrykket herhjemme via The Raveonettes, hvis ene halvdel Sune Wagner såmænd været med til at producere denne ep.

Med fire sange og en længde på under 15 minutter er ‘He Gets Me High’ en ep i klassisk forstand. Det er det ideelle format for denne type musik, for selv om det ligger i selve æstetikken – et af bandets erklærede forbilleder er Ramones – så bliver enkelheden let endimensional over længere tid. Det lyder umiskendelig af den allerede kendte stil, men ‘He Gets Me High’ er en udvidelse af formelen og præsenterer et band med større spændevidde end først antaget.

‘Wrong Feels Right’ er en hurtig lille sag og en perfekt åbner. Endnu bedre er titelnummeret, hvis lidt mørke lyd og lumre sammenkædning af påvirkning og liderlighed trækker referencer til The Pastels og The Vaselines, mens balladen ‘Take Good Care of My Baby’ har en lettere surreel David Lynch-stemning over sig. At afslutte med et cover af The Smiths’ ‘There Is a Light That Never Goes Out’ kan virke dumdristigt og ‘tongue-in-cheek’ men er i sammenhængen med til at styrke indtrykket af et band med flere nuancer.

Dum Dum Girls. 'He Gets Me High'. Album. Sub Pop/Target.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af