Studio

Svenske Rasmus Hägg og Dan Lissvik fra Göteborg er duoen, der udgør Studio. Debuten udgiver de på eget selskab, og lad det være sagt med det samme, de har ladet friheden råde, for det er blevet til en meget personlig en af slagsen.

Inspirationen er hentet fra det meste af verden og fra forskellige tidsperioder. Et af arnestederne er 70’ernes Krautrock, hvor såkaldt kosmisk musik var i højsædet. Her søgte man at skabe musik bestående af luftige vibrationer frem for jordisk rock. Bands som Kosmische Kuriere og Popol Vuh, der eksperimenterede med Moog synthesizere, var blandt de udøvende inden for denne genre.

Den første skæring, ‘Out There’ tæller over 16 minutter og minder mest af alt om en psykedelisk rejse gennem elektronisk musik med et utal af effekter. Skiftevis bygges der op og ned og flere gange startes på nye melodier i et univers, hvor blandt andet afrikansk trommemusik og new wave spiller sammen. Albummet består af seks numre, og det er ikke just radiosingler a la tre-fire minutter denne udgivelse indeholder. På den knap 13 minutter lange ‘Life’s a Beach’ får lytteren lov til at svæve til lyden af skummende bølgebrus og klirrende chimes klokker. ‘West Coast’ består ikke kun af lange (ud)syrede patchworks, men også af numre med vokal, som sender referencer til Happy Mondays’ lyd og forsanger Shaun Ryder, og her er den britiske 80’er-inspiration ikke til at tage fejl af.

Helhedsbilledet bliver dog ikke mere end jævnt, selvom man, til trods for de forstyrrende og udsyrede elementer, må man tage hatten af for Studio’s originalitet. Med en lige god blanding af inspiration fra fortidens toner og egen stil, leverer de en plade, der næppe finder sit sidestykke i dag.

Studio. 'West Coast'. Album. Information/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af