Kesi ‘Ung hertug’

Bare to år efter Kesi buldrede frem med en energi, der ikke kunne ignoreres, er vilje og vildskab pist borte. Væk er kaskaderne af rå rim og den friske grimelyd, som kanonerede Nørrebro-rapperen ind på scenen.

På ‘Ung hertug’ rapper Kesi overraskende uoplagt over skingre synthflader, fladpandet klub-lyd og kønsløs autotune, og samtidig bruges det ironiske hertug-image til at distancere sig fra ugerningen gennem en håndfuld platte interludes med pubertære eufemismer.

Kesi lyder decideret ubekvem på det poppede og stenede musikunderlag, fortrinsvist signeret Jens O. W. McCoy fra Ukendt Kunstner. Det er en bet, at Benny Jamz ikke styrer produktionssiden, for B.O.C.-kompagnonen har tidligere givet Kesi en tiltrængt musikalsk betonmur at spille op af.

Læs anmeldelse: Kesi ‘Bomber over centrum’

Paradigmeskiftet er tydeligst på den sløve og lyrisk uinspirerede ‘Ka’ en hertug leve?’, der savner den fandenivoldskhed, både lyrisk og musikalsk, som Kesi blev berømmet for. Eneste bevis på, at københavnerne trives i rå omgivelser, er en knugende dyb synthlinje, et buldrende beat (et Street Mass-aftryk) og et tight vers fra Gilli på ‘Hygger mig’.

Kesi får aldrig foldet talentet ud på denne parentes af et album. Nik & Jay-pastichen ‘Hop den’ hjælper ikke herpå – kun teenagepiger hopper på den. Det bliver i hvert fald målgruppen for det karikerede omkvæd »Hop den som en vippe, vippe / Sæt den i backgear / Som en lastbil, når den parker’«. Dansklærerforeningen hasteindkaldes hermed til tekstanalyse.

Kesi ‘Ung hertug’. 'Ung hertug'. Album. Uropa/Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af