Kesi

»Hele vejen fra bunden af slummen til toppen af Danmark«, rappede Kesi på sit undergrundshit ‘Byen sover’, da det udkom for bare halvandet år siden. Med et debutalbum ude på Universal må man sige, at Nørrebros selvudnævnte ‘original slem dreng’ mere eller mindre har opfyldt sin profeti. Og selv med radiohittet ‘Slem dreng’, gæsteoptræden fra Pernille Rosendahl og en pladekontrakt med et major label, viser ‘Bomber over centrum’, at han et langt stykke af vejen har formået at holde fast i det, der er hans ting.

Kesi er en kåd teenager med alt, hvad det indebærer. Langt de fleste tekster har mest appel til et ungt publikum, der kører det vilde gade-partyliv med 200 i overhalingsbanen, og som ikke giver en fuck for noget som helst. Nogle metaforer som for eksempel »prøver at holde mig nede som et anker« virker lidt anstrengte, ligesom de enorme mængder af arrogant slåen sig for brystet også er lige i overkanten. Men det er det, de unge vil have, og Kesi og resten af B.O.C.-crewet leverer i sikker stil. Når man så kan garnere med gæsteoptrædener fra én som Orgi-E, der giver betegnelsen ‘original slem dreng’ en helt ny betydning, så spiller det hele meget godt.

Men det er især Benny Jamz og Vivid, der skal have kredit for at gøre den ellers lyrisk hormonpumpede debut til noget af et særsyn i dansk rap. Det er fuldblodsgrime med wobble-bassen i højeste potens, og det er en fryd at lægge øre til en produktionsstil, der ikke går på kompromis, selvom der går pop i den.

Kesi. 'Bomber over centrum'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af