Ridley Scott brugte AI i postproduktionen af ‘Gladiator 2’: »Man er nødt til at omfavne det«

Ridley Scott brugte AI i postproduktionen af ‘Gladiator 2’: »Man er nødt til at omfavne det«
'Gladiator 2'. (Foto: Vanity Fair)

Ridley Scotts kommende ‘Gladiator 2’ gør brug af AI til at vække et kæmpestort næsehorn til live. Det fortæller Scott i et interview med Empire. Næsehornets base er en praktisk effekt, men AI bliver brugt til at gøre det kæmpemæssige væsens hud livagtig og tilstrækkeligt lig ægte næsehorns hud.

»Computerisering og AI – man er nødt til at omfavne det«, siger instruktøren. »Jeg kan få en computer til at læse hvert molekyle og hver rynke på et næsehorn, og så skære det ud på et tykt stykke plastik, absolut som hvis det var et næsehorns krop, der så bliver skræddersyet til en skeletform«.

Empire skriver, at man kan se dette ske i en scene, hvor hovedrolleindehaver Paul Mescal står over for et ottehjulet, digitalt drevet næsehorn – en scene, Scott har nogle yderligere ord om:

»Jeg har den her ting, der kan køre med 40 mil i timen, dreje rundt på stedet, bevæge hovedet og snerre«, fortæller han med et smil på læben. »Et to tons næsehorn med en fyr på ryggen! Jeg mener, det er virkelig skægt«

Man kan se et udsnit af, hvad der sandsynligvis er den omtalte næsehornsscene i ‘Gladiator 2’-traileren, der udkom tidligere på måneden.

‘Gladiator 2’ får premiere i de danske biografer 14. november.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af