Virkelig drabsmand kritiserer »forfærdelige løgne« i Netflix-hitserie om hans og brorens mordsag

Virkelig drabsmand kritiserer »forfærdelige løgne« i Netflix-hitserie om hans og brorens mordsag
'Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story'. (Foto: Netflix)

Efter premieren tidligere på ugen ligger Netflix-serien ’Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story’ i skrivende stund øverst på streamingtjenestens danske seriehitliste.

Serien er egentlig sin egen selvstændige anden sæson af Ryan Murphys ‘Monster’-antologiserie, der var på alles læber i 2022 med første sæsons skildring af seriemorder Jeffrey Dahmers forbrydelser.

Ligesom første sæson baserer de nye afsnit sig på en virkelig drabssag, nemlig brødrene Lyle og Erik Menéndez’ dobbeltmord på deres forældre José og Kitty Menéndez i 1989.

Brødrene blev i 1996 dømt for drabene. De hævdede i retssagen, at de dræbte deres forældre af frygt efter at være blevet misbrugt af forældrene gennem opvæksten, herunder seksuelle overgreb begået af deres far.

Nu udtaler Erik Menéndez sig offentligt om den nye serie, som, han mener, portrætterer broren Lyle på »uærlig«, »forfærdelig« og »rystende« vis. Det skriver Deadline.

»Jeg troede, at vi havde bevæget os væk fra løgnene og de ødelæggende karakterskildringer af Lyle, der skaber en karikatur af Lyle med rod i forfærdelige og åbenlyse elementer, som florerer i serien«, skriver Erik ifølge Deadline i et opslag delt på Lyles Facebook-side.

»Jeg kan kun tro, at de blev gjort det med vilje. Det er med et tungt hjerte, jeg siger, at jeg ikke tror, Ryan Murphy kan være så naiv og unøjagtig med hensyn til fakta i vores liv, og at han gør dette uden dårlige hensigter«.

Erik Menéndez refererer formentlig til, at deres karakterer i ‘Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story’ har et seksuelt, incestuøst forhold. I serien antyder en journalist, at de slog deres forældre ihjel, fordi brødrene ville holde deres forhold skjult, skriver Forbes.

Under brødrenes retssagen i 1995 tilstod Lyle Menéndez ifølge Forbes, at han havde forulempet sin bror, da de var børn. I serien sker dette omvendt med samtykke, da karaktererne er voksne.

»Det er trist for mig at vide, at Netflix’ uærlige fremstilling af tragedierne omkring vores forbrydelse har taget de smertefulde sandheder adskillige skridt tilbage – tilbage gennem tiden til en æra, hvor anklagemyndigheden byggede en fortælling om, at mænd ikke kunne blive seksuelt misbrugt, og at mænd oplevede voldtægtstraumer anderledes end kvinder«, fortsætter han.

»Disse forfærdelige løgne er blevet splittet og afsløret af utallige modige ofre i løbet af de sidste to årtier, som har brudt igennem deres personlige skam og modigt udtalt sig«.

Tredje sæson af ‘Monster’-antologiserien er allerede annonceret. Her skal Charlie Hunnam spille den amerikanske morder og gravrøver Ed Gein.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af