‘The Brutalist’: Se den første trailer til storrost Oscar-kandiderende epos med Adrien Brody

‘The Brutalist’: Se den første trailer til storrost Oscar-kandiderende epos med Adrien Brody
'The Brutalist'. (Foto: A24)

‘The Brutalist’ var en af de absolut største filmoplevelser på årets Venedig-festival, hvor den vandt andenprisen, og langsomt er den ved at opbygge en position som en af favoritterne til næste års Oscar-show.

Første trailer for Brady Corbets tre en halv time lange Amerika-epos er nu ude og giver en god fornemmelse for den dirrende stemning, filmen er drevet af:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Brutalist’ handler om den mesterlige ungarske arkitekt Laszlo Toth, som kommer til USA som overlever fra nazismens koncentrationslejrene. Her starter han i fattigdom, indtil han opdages af den koleriske milliardær Harrison Lee Van Buren, der bliver hans mæcen i et svimlende ambitiøst byggeprojekt til ære for Van Burens afdøde mor.

Adrien Brody har hovedrollen i en præstation beslægtet med sin Oscar-vindende ditto i ‘The Pianist’, mens Guy Pearce er Van Buren og Felicity Jones hans hustru.

I min Venedig-dækning beskrev jeg filmen som »et alvorligt, konsekvent epos i familie med film som ’Godfather’-trilogien, ’There Will Be Blood’ og ’1900’. Apropos flere af disse er vi vant til, at denne slags dekadeomfattende amerikanske film kredser om kriminalitet og vold, så i sig selv føles det i 2024 usædvanligt at opleve en så kompleks og stilistisk gennemført fortælling om en visionær kunstner med dybe traumer på sjælen«.

Brady Corbert har tidligere stået bag ‘Vox Lux’ med Natalie Portman i hovedrollen.

‘The Brutalist’ får dansk premiere 27. februar – lige op til Oscar-showet i marts.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af