De fedeste events på Københavns nye festival

Drinks, fest, film og arkitektur. I aften skydes Copenhagen Architecture Festival x Film i gang – her er de events, du bør tjekke ud.

Thecompetion

Fancy fornemmelser i fint selskab

Tag hul på Copenhagen Architecture Festival x Film med stil. På åbningsdagen er der galla-aften på vaskeægte Hollywood-maner, hvor festivaldirektøren Josephine Michau byder velkommen. Der bliver serveret champagne, som kan nyders under visningen af ’The Competition’, hvor et filmhold følger en håndfuld stjernearkitekter (Gehry, Hadid, Nouvel og Perrult), som konkurrerer om at designe et nyt kunstmuseum i Andorra.
En helt almindelig onsdag blev pludselig lidt mere fabulous.

Åbningsgalla + The Competition
Onsdag den 26 marts, kl.19.00
Grand Teatret, København K

from the blog www.stuckincustoms.com

First we take Manhattan…

Få et bid af The Big Apple på Filmstationen. Under visningen af newyorkerfilmen om to ikoniske urbane byggerier, Lincoln Center og High Line-parken, kan man købe økologiske hotdogs og øl til en tier. Så bliver det næppe mere ’merican.

Efter filmen står Campari for drinks, som vil blive akkompagneret af musik. Og så er weekenden vist også skudt i gang.

Drinks og film (Diller Scofidio + Renfro: Reimagining Lincoln Center and the High Line)
Torsdag den 27. marts, kl. 19.00
Filmstationen, København NV

16acres

Kampen om de mest kendte kvadratmeter

Dette todelte event handler om de måske mest berømte og berygtede 16 acres (godt 4000 m2) i verden: Ground Zero. Efter tvillingetårnene faldt blev en omfattende genopbygningsproces iværksat – og dermed også en heftig debat om morale, minder og magt. Dokumentaren bliver vist på Louisiana, hvorefter der er debat om den ansvarlige arkitekt Daniel Liebeskind. Dagen derpå er der paneldebat i Grand Teatret – modereret af smagsdommeren Adrian Hughes – om urealiserede københavnske arkitekturprojekter.

16 Acres + Paneldebat
Torsdag den 27. marts, kl.19.30 (Louisiana)
Fredag den 28. marts, kl.16.30 (Grand Teatret)

mode, arkitektur og film

‘Fashion is architecture; it’s a matter of proportions’

Coco Chanel var inde på noget i sin tid. Og i samarbejde med CIFF har festivalen derfor inviteret modeforskeren Ane Lynde-Jorlén på Pumpestationen, som skal præsentere en række kortfilm om mode og arkitektur i sammensmeltning. Efterfølgende bliver publikum budt på drinks og debat.

Mode, Arkitektur og Film
Fredag den 28. marts, kl. 20.30
Pumpestationen, København V

filmensæstetiskegeografi

To kvindebedårere og deres kærlighed til byrummet

Jean-Luc Godard og Jørgen Leth har ikke kun deres hang til kvindeligt selskab til fælles. De er også begge optaget af det æstetiske byrum gennem filmmediet.

Aftenen byder på oplæg af Frederik Tygstrup fra Institut for Kunst og Kulturvidenskab, hvorefter Godards ’Lettre á Freddy Bouache’ og Leths ’66 scener fra Amerika’ bliver vist.

Filmens Æstetiske Geografi m. ’66 scener fra America’ og ’Lettre á Freddy Buache’
Fredag den 28.marts, kl. 21.30
Cinemateket, København K

OscarNiemeyer

Den mest nytænkende olding

Den brasilianske arkitekt Oscar Niemeyer var en levende legende indtil sin død i 2012 – i øvrigt i en alder af 104! Hans æstetiske udtryk er futuristisk og ganske unikt, og han beskrev sin stil som »frit flydende sensuelle kurver«. Ikke noget under, når man tænker på at manden var fra bikiniens hovedstad.

I samarbejde med den brasilianske ambassade og House of Brasil bliver der budt på dokumentar, drinks og dans i Grand-biografen.

Oscar Niemeyer – ‘Life is a Breath of Air’ + Drinks
Lørdag den 29. marts, kl. 21.30
Grand Teater, København K

thecrowd

Næsten ligesom live-tweeting…

Slut festivalen af med en stumfilmkoncert. Klassikeren ’The Crowd’ fra 1928 bliver vist, imens Rumpistol sørger for livefremførelse af musikken. Det bliver som en tidsrejse til en tid, hvor film mindede mere om teater, og hvor musikken var uundværlig.

Som sidste punktum på festivalen bliver der serveret drinks på Cinematekets Asta Bar efter arrangementet. Og her må man gerne snakke…

Stumfilmkoncert: ’The Crowd’ + Rumpistol
Søndag den 30. marts, kl. 19.00
Cinemateket, København K

Læs også: Christoffer Boe, Triers scenograf m.fl. anbefaler, hvad du skal se på festivalen

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af