Fra musikvideoinstruktør til James Franco-roaster: 10 nuancer af Jonah Hill

I ’22 Jump Street’ er han Hill tilbage i rollen som funny guy. Men han vil også selv lave film, har stået bag en animationsserie og vist sig som en seriøs skuespiller. Vi præsenterer de vigtigste facetter af Jonah Hills karriere.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Dustin Hoffman banede vejen

Jonah Hills karriere fik luft under vingerne takket være en helt speciel Hollywood-stjerne. Da den nu 30-årige skuespiller voksede op i New York var nogle af hans bedste venner i familie med Dustin Hoffman. Hill imponerede stjernen, der efterfølgende skaffede ham hans debutrolle i David O. Russells ’I Heart Huckabees’ fra 2004.

»Han var den første person, som sagde, at jeg skulle være skuespiller. Han gik så langt, at han gav mig min første audition, som endte med at blive min første film. Jeg ville ikke have været her uden Dustin«, fortalte Hill til radioprogrammet ’The Kidd Kraddick in The Morning’ i 2011.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Adopteret af Apatow-familien

Allerede året efter Jonah Hills debut, gjorde han sig bemærket med improvisationskomik som småstupid kunde i Judd Apatows ’The 40 Year Old Virgin’. Efter flere tilsvarende småroller dukkede han op i Apatows komedie-hit ’Knocked Up’ og var nu fast medlem af Apatows slæng af førende funny-guys. Samme år udkom Hills store gennembrud ’Superbad’, der for alvor gjorde publikum opmærksom på hans komiske talent.

Siden har Hill medvirket drypvist i et hav af beslægtede, Apatow-dominerede komedier som ’Droppet af Sarah Marshall’, ’Funny People’, ’The Invention of Lying’, ’Get Him to the Greek’ og ’This Is the End’, hvor han i ledtog med blandt andre Evan Goldberg, Seth Rogen, Ricky Gervais og Nicholas Stoller har leveret morsomheder på stribe.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Debut som musikvideoinstruktør

Før Hill begyndte sin filmkarriere, drømte han om en tilværelse som musikproducer. Hills bror Jordan Feldstein kom tættere på netop dén drøm og arbejder som manager for blandt andre Maroon 5, Robin Thicke og tidligere Sara Bareilles.

Det gav lillebror Jonah muligheden for at blande sine to passioner. I 2011 gik det manges næser forbi, at Jonah Hill instruerede musikvideoen til Sara Bareilles’ ’Gonna Get over You’. Videoens egentlig formål – eller skulle man sige punchline – kommer først til allersidst og kræver derfor en vis tålmodighed. Hill har til Rolling Stone indrømmet, at han drømmer om at sidde i instruktørstolen, og han afslørede også sit forbillede: Spike Jonze.

»Hans videoer har formet min måde at tænke visuelt på, og musikvideo-instruktion er noget, jeg tror vil hjælpe mig til at blive en bedre instruktør«, fortæller skuespilleren og tilføjer, at en ’Odd Future’-video er på den ultimative instruktør-ønskeliste.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. ’Moneyball’ – en karriere-gamechanger

2011 var et banebrydende år for Jonah Hill. I Bennett Millers ’Moneyball’ scorede Hill rollen som Peter Brand – en nørdet og hyperintelligent baseball-fan hvis selvopfundne statistikker redder Billy Beanes hold Oakland Athletics. Hills præstation over for Brad Pitt blev en gamechanger for hans karriere, da han beviste sit talent som dramatisk og seriøs skuespiller.

Hill blev Oscar-nomineret for sin præstation, men desværre måtte Hill se sig slået af Christopher Plummer for sin rolle i ’Beginners’. Ikke desto mindre blev Hill mødt med anmelderros, og pludselig fik han en plads ved bordet hos de tunge drenge.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Hills provokerende animationsserie falder igennem

Samme år, som Jonah Hill gjorde sig fortjent til en Oscar-nominering, ville skæbnen, at han landede med begge ben på jorden.

’Allen Gregory’ var navnet på Hills egen animationsserie, der blev vist på FOX og kun nåede en enkelt sæson, før den blev droppet på grund af manglende seere. I samarbejde med tekstforfatterne Jarrad Paul og Andrew Mogel skabte han karakteren Allen, der som en overmoden og prætentiøs syvårig måtte prøve at begå sig blandt sine jævnaldrende, mens han forelsker sig i en 70-årig kvinde og smæsker sig med vin og sushi i frokostpauserne.

»Vi lavede et show om forfærdelige, forfærdelige mennesker. Og vi slap afsted med det!«, fortalte Hill til aoltv.com. »Jeg vil heller have et show, der ikke fortsætter, men som var fuldstændigt det, vi ønskede, det skulle være, fuldstændig punk-rock, end noget, der var helt farveløst og varede i to, tre eller fire sæsoner.«

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. ’21 Jump Street’: Gennembrud som bromance-manusforfatter

På overfladen er ’21 Jump Street’ jo komiker-Jonah Hill, som vi kender ham. Men den repræsentrerer alligevel en udvikling i hans karriere, for han var selv med til at udvikle historien til bromance-komedien – hans første manus-credit til en spillefilm.

Hill og Channing Tatum spiller to inkompetente politimænd, der med stribevis af dumheder og en stor portion held opklarer en high school-narkoforbrydelse. Remaket af 80’er-tv-serien af samme navn vakte i begyndelsen skepsis, selv hos Jonah Hill, der i starten syntes, at ’21 Jump Street’ var en dårlig idé.

Men modtagelsen var overvældende. Filmens efterfølger ’22 Jump Street’ får tonsvis af opmærksomhed lige nu, og vores anmelder uddeler fem stjerner. Klippet ovenfor er fra den første films drugs-sekvens, der i store træk blev improviseret.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Jonah roaster James Franco

Da James Franco stod for skud i Comedy Central populære ’Roast-koncept’, bidrog vennerne traditionen tro med ondskabsfulde svinere. Også Jonah Hill, der i klippet oven for endnu engang beriger os med sin humor, skønt det ligner, at han har svært ved at være rigtigt ond ved sin kolleger.

Hill nævner blandt andet Seth Rogens komedie ’The Green Hornet’, der fik en negativ modtagelse, og tilføjer flabet: »Og det er målet med det hele ikke? At lave forfærdelige film, som ikke mister ret mange penge«.

Francos ’Roast’ skiller sig markant ud fra tidligere programmer, der oftest griller komedie-veteraner.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. The Fish of Wall Street

Rollen, der gav Hill sin anden Oscar-nominering, var som Donnie Azoff i Martin Scorseses ’The Wolf of Wall Street’ fra 2013. Det overdådige pengemaniske drama modtog kritikerros i lange baner, og Hill blev hyldet for en præstation, der forenede hans komiske og dramatiske skuespilevner. Lønnen for hans syv måneders arbejde på filmen var til gengæld på 330.000 kr, hvilket må siges at være i underkanten.

»Jeg sagde, jeg ville sælge mit hus og give ham (Scorsese, red.) alle mine penge for at arbejde for ham«, fortalte skuespilleren i et interview til Sirius XM radio. »Det her er ikke den slags film, man tjener penge på. Man laver ’22 Jump Street’ eller lignende for at betale sin husleje.«

Hills mest omdiskuterede scene fra ’The Wolf of Wall Street’ er klippet ovenfor, hvor han spiser en levende guldfisk. Hill har fortalt, at han kun måtte beholde fisken i munden i tre sekunder, før den skulle tilbage i vand.

»Jeg puttede guldfisken i munden på det første take, og øjeblikkeligt gik den på toilettet i min mund«, fortalte skuespilleren i Graham Nortons talkshow.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Komisk timing i ‘Saturday Night Live’

Jonah Hill har været en flittig gæst på satireshowet ’Saturday Night Live’ og passer godt ind i programmets selvironiske tone. Senest indtog han værtsrollen i forbindelse med ’The Wolf of Wall Street’ og inviterede selveste Leonardo DiCaprio med i sin åbningsmonolog, hvor de genskabte den ikoniske ’Am I flying, Jack?’-scene fra ’Titanic’.

Den forrige gang Hill var gæstestjernen, optrådte han som et irriterende seksårigt enebarn, der er tredje hjul ved sin fars stævnemøder. Derudover fik han problemer i medierne for sin rolle som en skelsættende forsker, som lærer en abe at tale, men samtidig anklages for at have sex med den.

Klippet oven for er fra Hills første besøg hos ’Saturday Night Live’, hvor han spiller en version af sig selv, der bliver forelsket i Andy Sambergs far og risikerer deres venskab.

»Selvom jeg mister en ven, så er det rart at tænke på, at jeg har fået en søn«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. I mediernes søgelys efter homofobi-anklager

Jonah Hill var i begyndelsen af sin karriere en mediedarling, men der er også begyndt at komme sprækker i facaden. Dels er han blevet anklaget for at have haft for travlt med at lancere sig selv som seriøs skuespiller og blandt andet er blevet fornærmet, når han fik platte spørgsmål.

Og så sent som for tre uger siden landede Hill så i sin første rigtige skandale med beskyldninger om homofobi. Skuespilleren har ofte udtalt sig til fordel for LGBT-rettigheder og har offentligt udtrykt modstand mod Ruslands anti-homoseksuelle love. Ikke desto mindre fangede det mediernes interesse og sladderhunger, da Hill kom med stødende ord til en paparazzi-fotograf.

Samme dag, TMZ-videoen blev offentliggjort, var Hill gæst på Jimmy Fallons ’Tonight Show’, hvor han gav en grundig og oprigtig undskyldning. Fallon tilføjer desuden en mere eller mindre overlagt kommentar, der i nogens øjne måske er lidt for grov. Vurdér selv, om joken er upassende morsom i videoen ovenfor.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af