Will Ferrells geni gennem 11 overrumplende klip

Den suveræne komiker er aktuel i serien ’The Spoils of Babylon’. Bliv klogere på ham gennem de her 11 nedslag med klip, du måske aldrig har set før.
Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Sjov eller dø

Det er sjældent, at Will Ferrell spiller straight man, men det blev han altså sat til i ’The Landlord’ fra 2007. Videoen var den første, der blev lagt på makkerparret Will Ferrell og Adam McKays side FunnyOrDie.com.

Her ses McKays datter Pearl som en fuld og arrig udlejer, der kommer for at hente penge. Videoen har en cameo i Richard Linklaters ’Boyhood’ og bringer massiv glæde. Husk også at se opfølgeren ’Good Cop, Baby Cop’, hvor Pearl giver den som politibetjent, der gerne går den hårdhændede vej for at få tilståelser.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Et imponerende sprogøre

Will Ferrell er svensk gift og besøger ofte vores nordiske broderland (heldige svenskere). Det samme er Amy Poehlers bror, Greg Poehler, der har lavet serien ’Welcome to Sweden’ for NBC og svensk TV4. Den fik han Ferrell til at gæste og give prøver på sine svenskkundskaber, der altså ikke er helt ringe.

Flere eksempler på hans sprogøre kan ses i de syrede Old Milwaukee-reklamer, han lavede for svensk tv. Og så kan han endda også begå sig på spansk, hvilket han beviste i filmen ’Casa de mi Padre’, hvor han udelukkende snakkede spansk.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Generøse gæsteoptrædener

Når man er nutidens måske mest populære filmkomiker, burde man have rigeligt travlt. Ferrell finder dog stadig tid til at lave tv, både på svensk og engelsk. Således spillede han i 2011 Deangelo Vickers i ’The Office’, en af kandidaterne til at afløse Michael Scott, da Steve Carell selv fik for travlt med filmkarrieren.

En både mindre og sjovere rolle havde han i ’30 Rock’, hvor han spillede den politisk ukorrekte Shane Hunter, der jagede bitches. Hans glansrolle på tv er dog i ’Eastbound & Down’, som han også producerer, hvor han spiller bilsælger Ashley Schaeffer. Serien er fantastisk i sig selv, men også Ferrells fraklip er helt uimodståelige.

IMPROVISATION OG MUSIKALSK TALENT – SE FLERE FERRELL-KLIP PÅ NÆSTE SIDE.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Improvisator af guds nåde

Will Ferrell både skriver og producerer flere af sine projekter, deriblandt ’Anchorman’ og ’Step Brothers’. Men mest af alt er han en performer. Han forsøgte sig, uden det store held, med stand-up i sin tidlige karriere, før han blev en del af improvisationsgruppen The Groundlings og senere ’Saturday Night Live’.

Her udviklede han sine improvisationsevner, der er kommet ham til gode mange gange i hans senere filmarbejde. Især ’Anchorman’ og ’Step Brothers’ gjorde stor brug af improvisation, og særligt scenen mellem Ferrell og John C. Reilly, der fortæller, hvordan de vil ødelægge hinanden, er kostelig.

Se ham også præsentere de nominerede med ’Spoils of Babylon’-medspilleren Kristen Wiig til Oscar-uddelingen.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Overraskende musikalitet

Som den performer, han er, har han naturligvis også nok musikalitet i blodet, til at han kan lave musikalske sketches, der fungerer. Det beviste han med musikvideoen ’Love Me Sexy’, der var at finde i ’Semi-Pro’ fra 2008. Her kunne man opleve ham som Jackie Moon, basketklubejer og -spiller, der var mere interesseret i at optræde med alt andet end basketball.

Således sloges han med en bjørn og optog musikvideoen i endnu en kærlighedsparodi til de glade 70’ere. Er du til den syngende Ferrell, må du ikke gå glip af hans Oscar-optræden med John C. Reilly og Jack Black, hvor de synger komedieskuespillerens frustrationer ud.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Geniets første skridt

Ferrell havde syv gode år på ’Saturday Night Live’, fra 1995 til 2002, med flere mindre filmroller undervejs, blandt andet i ’Austin Powers’, ’Zoolander’ og ’A Night at the Roxbury’.

Han medskrev desuden sidstnævnte ud fra en ’SNL’-sketch, der en overgang inkluderede Jim Carrey. Introduktionen til de ikoniske filmroller skete dog kort efter hans afgang, da han i ’Old School’ som Frank the Tank både løb nøgenløb og sang ’Dust in the Wind’ for sin boy, Blue. Herfra var der ikke lang vej til et ry som en af verdens sjoveste mænd og som en kunstner, der kunne finde på, og tillade sig, hvad som helst.

ET MØGSVIN ELLER DYBT SYMPATISK? SE FLERE FERRELL-KLIP PÅ NÆSTE SIDE.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Det store gennembrud

Hans filmkarriere eksploderede for alvor med ’Anchorman’, hvor han indtog den helt store hovedrolle som Ron Burgyndy, der var en parodi på både 1970’erne og nyhedsværter som sådan.

Det er et håbløst projekt at udvælge den sjoveste scene blandt jernhårde erektioner og ulykkelig mælkedrikning, men især slåskampscenen, hvor tingene »escalated quickly«, er blevet en del af legenden om Ron Burgyndy. Det er til dato den eneste filmrolle, Ferrell har påtaget sig to gange. Det er da heller ikke svært at se, hvorfor han ikke vil snyde folk for Burgyndy i alle facetter. Se ham også optræde i karakter på Conan O’Briens late night-show.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. God som dagen er lang?

Alle, han nogensinde har arbejdet med, har kun gode ting at sige om ham, og han er lige så vellidt, som han er sjov. Mens han ikke er lige så ond i sin humor som mange andre i stand-up-traditionen, er han dog heller ikke noget dydsmønster.

Udover de improviserede trusler over for Reilly i ’Step Brothers’ er det bedste, og sjoveste, eksempel nok fra ’The Wedding Crashers’. Her spiller Ferrell den hjemmeboende Chazz Reinhold, der efter at have udtømt potentialet ved bryllupper nu samler efterladte kvinder op ved kærestens begravelse.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Eller et ægte møgsvin?

Der var ikke engang skyggen af grænser tilbage, da han i ’The Campaign’ fra 2013 plantede en knytnæve i fjæset på en baby. Til gengæld er den slags gimmicks så over the top, at han selv i sine mest usympatiske stunder er mere sjov end ubehagelig.

Ham og hans medspiller i ’The Campaign’, Zach Galifianakis, mødte allerede i 2011 hinanden mellem bregnerne i Galifianakis ’Between Two Ferns’, hvor de to delte først en venlig samtale og siden et kys, der nok ikke går over i historien som et af de mest sexede. Til gengæld kigger Jon Hamm forbi.

KOMIKERENS SERIØSE SIDE – SE DE SIDSTE FERRELL-KLIP PÅ NÆSTE SIDE.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Parodiens mester

Hans popkulturelle referencer er, som vi har set, ofte helt uaktuelle og i stedet fra hans egen barndom. Dog forsøgte han sig succesfuldt med en mere aktuel parodi ved MTV Movie Awards i 2003. Her spillede han arkitekten i ’The Matrix’, over for Justin Timberlake og Sean William Scott (Stifler, baby).

Mens det måske ikke er helt lige så hysterisk morsomt som andre af hans præstationer, viser det hans komiske spændvidde, der ikke lader sig begrænse af hverken timing, improvisation eller fysisk humor.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

11. Den seriøse Ferrell

Selv om det er svært at forestille sig, er Will Ferrell faktisk ikke hylemorsom hele tiden. Han spiller eksempelvis den både sjove og rørende Harold Crick i ’Stranger Than Fiction’, hvor en forfatter i skikkelse af Emma Thompson skriver en historie om ham, som han kan høre i sit hoved.

Og vil du, efter at have svømmet i en række af hans sjoveste øjeblikke, vide mere om mennesket John William Ferrell, kan du høre hans interview med Marc Maron – bare rolig, det er både alvorligt og sjovt.

Læs også: Se Will Ferrell og RHCP’s Chad Smith i episk drum-off hos Fallon

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af