’Better Call Saul’: Hvad vi ved om ’Breaking Bad’-spinoff’en lige nu

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Setup: Første scene foregår efter ’Breaking Bad’
Seriens første scene foregår umiddelbart efter ’Breaking Bad’s højdramatiske klimaks og skildrer Bob Odenkirks slimede advokat Saul Goodman grebet af paranoia. Af alle steder arbejder Goodman i en kagebutik i et storcenter, hvor han febrilsk kigger mod indgangen, hver gang en mistænkelig skikkelse passerer forbi. Typisk for Vince Gilligan – manden bag både ’Breaking Bad’ og ’Better Call Saul’ – udskydes forklaringen på Goodmans situation imidlertid, og spin-off-serien vender hurtigt blikket mod dagene før Walter White i et langvarigt flashback (eller var startscenen et flash forward?).

Setting: Albuquerque, seks år før Walter White
Her går Goodman under navnet Jimmy McGill og tjener sågar ærligt til føden gennem arbejdet i sit advokatfirma med den anonyme undertitel ’A Law Corporation’. Han skal ikke blot forsørge sig selv, men også sin sygdomsramte bror, spillet af Michael McKean, og han må slide og slæbe for at få enderne til at mødes. Serien foregår i 2002, seks år før Goodman/McGill møder Walter White.

’Breaking Bad’s Mike Erhmantraut, den koldblodige altmuligmand i feltet for lyssky kriminalitet, vender tilbage i en bærende rolle i ’Better Call Saul’, men han dukker angiveligt kun sporadisk op i de første afsnit af sæsonen.

Tonen: Ikke en komedieserie
Da Goodman tjente som comic relief i store dele af ’Breaking Bad’, kan det overraske, at ’Better Call Saul’ tilsyneladende fortsætter i sin forgængers højdramatiske spor. Gilligan fastholder ganske givet det karakteristiske glimt i øjet, men komikken er efter alt at dømme ikke i højsædet i spin-off-serien.

Samtidig skulle serien holde sig til den eksperimenterende visuelle stil, som mesterfotografen John Toll udstak for ’Breaking Bad’ i pilotafsnittet. Det kan man kun glæde sig over.

Modtagelsen: Stor ros til de første afsnit
I sagens natur er det ikke optimalt at forholde sig til en hel sæson ud fra de første tre afsnit, men en række udenlandske tidsskrifter er faldet pladask i fælden, hvad angår ’Better Call Saul’. Hvis man overhovedet skal holde seriens niveau op mod ’Breaking Bad’, som nogle anmeldere gør, ville det dog muligvis være smart at vente til, at man har set mere end et par afsnit. Nuvel, vi kan alligevel glæde os over, at de første anmeldelser af ’Better Call Saul’ er overvejende positive.

Første sæson strækker sig over ti afsnit, mens anden sæson allerede har fået grønt lys af AMC. ’Better Call Saul’ får premiere på dansk Netflix umiddelbart efter den amerikanske premiere 8. februar.

Læs også: Et friskt tv-år – nye serier, vi har tårnhøje forventninger til

Læs også: ‘Breaking Bad’ og ‘House’-skaber slår pjalterne sammen i politiserie

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af