Coen-brødrene bliver juryformænd på Cannes-festivalen

Coen-brødrene bliver juryformænd på Cannes-festivalen

Normalt er det bare en enkelt markant filmperson, der får det ærefulde hverv som formand for Cannes-festivalens jury.

Men Joel og Ethan Coen hænger sammen som ærtehalm, så for første gang i den prestigefyldte festivals snart 70-årige historie står en duo i spidsen for den lille gruppe, der skal udpege årets Guldpalmevinder.

De færreste filmpersonligheder kan takke nej til posten som juryformand på Cannes, og brødrene efterfølger folk som Quentin Tarantino, Robert De Niro, Steven Spielberg, David Lynch, Martin Scorsese, Roman Polanski, Wim Wenders og Milos Forman.

Coen-brødrene er lige nu i gang med at optage ‘Hail Caesar!’, der har skuespillere som George Clooney, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Channing Tatum og Josh Brolin på rollelisten. Fra settet udtaler de i en pressemeddelelse:

»Vi glæder os til at vende tilbage til Cannes-festivalen i år. Vi er altid glade for muligheden for at se film fra hele verden. Cannes er en festival, der har været vigtig for os siden starten af vores karriere. At være formænd for juryen er en særlig ære, eftersom vi aldrig har været formænd for noget som helst før. Vi vil komme med yderligere forkyndelser på et passende tidspunkt«, siger de på meget Coen’sk facon.

Coen-brødrene vandt selv Guldpalmen i 1991 for ‘Barton Fink’.

Læs også: Overlegen stjerneparade i Coen-brødrenes nye film

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af