Lyt til Soundvenue Filmcast: Er ‘Birdman’ et mesterværk? Hvorfor elsker Oscar en film som ‘The Imitation Game’?

På torsdag får den hidtil mest hypede film i 2015, ‘Birdman’, premiere.

Michael Keaton får comeback i en rolle, der minder om ham selv til forveksling. Men er den nidobbelt Oscar-nominerede film så god, som rygtet vil vide? Eller er instruktør Alejandro González Iñárritu, der tidligere har stået bag film som ‘Babel’ og ‘Biutiful’, en prætentiøs svindler, som en toneangivende kritiker har påstået?

I den helt nye udgave af Soundvenue Filmcast, som nu kan findes i iTunes eller lyttes til her, tager vært Martin Bunk, vores filmredaktør Jacob Ludvigsen og anmelder Sofie Lykke Stenstrop ‘Birdman’ under kærlig behandling.

Bagefter vender de blikket mod ‘The Imitation Game’, hvor Benedict Cumberbatch spiller den socialt handicappede, homoseksuelle matematiker Alan Turing, som brød tyskernes uovervindelige enigmakode og således var med til at vinde Anden Verdenskrig. Det er en så klassisk Oscar-film, som man kan forestille sig, og det er da også Hollywoods Oscar-kampagnestrateg over dem alle, der kører den i stilling.

Men hvad er det ved en film som ‘The Imitation Game’, Oscar-akademiet elsker? Har Oscars smag slet ikke udviklet sig? Og er det overhovedet en god film?

Pod-holdet slår hovedet på sømmet i et program, der også runder anbefalinger til streaming-tjenesterne, den heftige diskussion af Oscar-nomineringernes farveblindhed og ugens øvrige premierer. Og så kommer Sofie og Jacob på glat is i ‘hurtigrunden’.

Abonnér på Soundvenue Filmcast via iTunes – eller lyt til den nye udsendelse HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af