Dansk Oscar-vinder skal lave stor engelsksproget film

Anders Walters kortfilm ‘Helium’ vandt en Oscar sidste år og handler om en dødeligt syg dreng, der sammen med pedellen på hospitalet bruger fantasien til at undslippe virkelighedens barske realiteter.

Tidligere har den selvlærte instruktør Walter lavet kortfilmen ‘9 meter’ om en teenager, der ser sine rekorder i længdespring som en måde at holde sin mor, der ligger i koma, i live på. Og så har han såmænd også lavet ‘Den talende kuffert’ om en 10-årig dreng på vej op til toppen af Vor Frue Kirke med sin lillebror i en kuffert.

Walter er således lidt af en ekspert i barndommens traumer og fantasiverden, og derfor giver det rigtigt god mening, at han nu er udpeget som instruktør af ‘I Kill Giants’. Det er en filmatisering af Joe Kellys stærkt roste graphic novel fra 2008 om en ung outsider-pige, der flygter ind i en fantasiverden, hvor hun bekæmper magiske monstre.

Chris Columbus (‘Alene hjemme’, ‘Mrs. Doubtfire’, ‘Harry Potter’) producerer filmen, der skal gå i produktion senere på året. Holdet er ved at caste skuespillere lige nu. ‘I Kill Giants’ bliver Walters første spillefilm – det er ellers usædvanligt, at en dansk instruktør laver en international film før sin danske spillefilmdebut, men en Oscar gør utvivlsomt underværker i denne sammenhæng.

Walter er i øvrigt  selv tegner, så også der giver matchet med graphic novel-filmatiseringen god mening.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af