CPH PIX: Amerikansk indie-film, når det er bedst

Amerikansk film er meget andet end Hollywood. Det beviser de her fem anbefalelsesværdige independent-film, du kan se under Danmarks store fiktionsfestival.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. ’It Follows’

Hvor ‘The Babadook’ skræmte PIX-gængerne fra vid og sans under sidste års festival, leveres årets chok af den amerikanske indie-gyser ‘It Follows’, der har gået sin sejrsgang på diverse festivaler.

Filmen følger pigen Jay, der besættes af en dæmon efter sin første seksuelle oplevelse, og den er, som titlen antyder, ikke sådan at slippe af med. Uhyggen kommer snigende ved højlys dag og gør udtrykket forstadshelvede helt bogstaveligt.

Vises i Empire 10. april 22.30 (som del af Midnight Movie Marathon) og 19. april 21.30 i Grand. Læs mere her.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. ’Top Five’

Chris Rock springer overraskende ud som Woody Allen-pendant i denne kritikerroste komedie med et tykt selvbiografisk anstrøg. Rock spiller en succesrig skuespiller, der hitter stort med den kaloriefattige filmserie ’Hammy the Bear’, men samtidig har solgt gevaldigt ud såvel personligt som professionelt.

Filmen byder på gæsteoptrædener fra Jerry Seinfeld, Whoopi Goldberg og Tracey Morgan og er fotograferet af Lars von Triers hoffotograf Manuel Claro, som vil fortælle om sine oplevelser på settet til den Soundvenue-præsenterede forestilling den 9. maj.

Vises 9. april 21.30 i Palads, 12. april 21.30 i Grand og 17. april 20.00 i Empire. Læs mere her.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. ’Buzzard’

En ekstremt kompromisløs slackerkomedie tilsat et overraskende skvæt blodig horror. Joel Potrykus’ ’Buzzard’ følger det ulidelige udskud Marty, mens han gør det diametralt modsatte af dagens gode gerning på sit midlertidige kontorjob.

Da kollegaerne får nok af Marty, rejser han til Detroit med en række stjålne checks som økonomisk ballast, men her tager filmen en overraskende drejning i retning af den dæmoniske horror. Nihilisme, galgenhumor og heavy metal i en forfriskende blanding.

Vises 9. april 16.30 i Cinemateket og 15. april 21.15 i Vester Vov Vov. Læs mere her.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. ’Lake Los Angeles’

Mike Ott fuldender sin trilogi om Californiens Antelope Valley-område med ’Lake Los Angeles’, en melankolsk skildring af illegale indvandreres jagt på den amerikanske drøm med ødemarken som bagtæppe.

Filmen følger dels den cubanske immigrant Fransisco, der lever en afsondret tilværelse i Lake Los Angeles, dels den lille pige, Cecilia, der efter et ophold i Fransiscos hjem sammen bliver væk fra flokken af flygtninge og må vandre rundt i den vindblæste ørken på egen hånd. Den ydre handling er nedtonet til fordel for et rigt stemningsunivers, hvor det basalt nedslående møder det paradoksalt opløftende.

Vises 14. april 16.30 i Cinemateket og 19. april 21.15 i Vester Vov Vov. Læs mere her.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. ’Heaven Knows What’

De amerikanske indie-mestre, Ben og Joshua Safdie, kastede alle fremtidige projekter midlertidigt over bord, da de mødte den 19-årige, hjemløse stofmisbruger Arielle Holmes på en metrostation. De blev med ét fortryllet af hendes historie og valgte at levendegøre den på det store lærred. Det er blevet til ’Heaven Knows What’, en rå og realistisk, men alligevel følsom skildring af kærlighed på samfundets bund, hvor Holmes spiller hovedrollen som sig selv.

Vises 12. april 21.45 i Cinemateket og 17. april 19.00 i Dagmar. Læs mere her.

Læs også: Soundvenue præsenterer tre overraskende perler under CPH PIX-festivalen

Læs også: Chris Rock leverede grænseoverskridende ‘SNL’-monolog

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af