CPH PIX: Opsigtsvækkende europæiske favoritter, du bør tjekke ud

En sublim dansk debut, en hundehorrorfilm og italiensk mafia. CPH PIX-festivalen byder på anbefalelsesværdige højdepunkter fra den europæiske filmkunst.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. ’White God’

En hundehorrorfilm? Jep, den er god nok. Den ungarske film tog røven på alt og alle i Cannes med sin historie om en skilsmisseramt pige, hvis far efterlader hendes elskede hund på en motorvej. Det skulle han aldrig have gjort… ’White God’ kører forfriskende eventyrligt af sporet uden at miste blikket for den ømme menneskelige historie.

Vises 14. april 16.40 i Grand og 20. april 19.00 i Cinemateket. Læs mere her.

bridgend

 

2. ’Bridgend’

En af de mest originale og stilistisk gennemførte danske debutspillefilm i årevis. Dokumentarmageren Jeppe Rønde (’Jerusalem min elskede’, ’Swenkas’) går fiktionsvejen med et sublimt filmet, mystisk og atmosfærisk take på de skræmmende virkelige begivenheder fra Wales, hvor 79 mennesker begik selvmord mellem 2007 og 2012, fortrinsvist unge og for det meste ved hængning.

’Bridgend’ er udvalgt som årets åbningsfilm, men kan også fanges senere i løbet af festivalen.

Vises 13. april 21.30 i Grand. Læs mere her.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. ’The Wonders’

Med historien om en familie, der fornægter det moderne samfunds muligheder og kæmper for dagen og vejen som biavlere, er italienske Alice Rohrwachers film et slags kryds mellem Dardenne-brødrenes sans for det store drama i det små og Malicks særegne skildring af barndommens poesi i ’The Tree of Life’.

Filmen vandt en af hovedpriserne på sidste års festival i Cannes og er et sanseligt hverdagsdrama, der forener jordnær realisme med mystisk magi.

Vises 15. april 19.00 i Gloria og 22. april 16.30 i Cinemateket. Læs mere her.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. ’Black Souls’

Ifølge Variety årets bedste mafiafilm. Ligesom Matteo Garrones nyklassiker ’Gomorra’ skræller ’Black Souls’ Hollywood-glamouren af det italienske mafiamiljø i en lammende kritik af landets urimelige sociale forhold. Afstanden mellem rig og fattig vokser, mens tilværelsen som gangster hiver i selv purunge knøse – for hvad er alternativet? En mørk nedstigning i det aktuelle, italienske mareridt.

Vises 19. april 19.00 i Grand og 21. april 19.00 i Gloria. Læs mere her.

Læs mere: ‘Bridgend’ / Anmeldelse

Læs mere: ‘White God’ / Anmeldelse

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af