Indfødte amerikanere forlader Adam Sandlers Netflix-komedie i protest

Indfødte amerikanere forlader Adam Sandlers Netflix-komedie i protest

Adam Sandlers komedier er ikke kendt for deres historiske og kulturelle dybsindighed, og noget tyder på, at den kommende Netflix-komedie ’The Ridiculous 6’ ikke rykker ved den kendsgerning.

Indian Country skriver således, at flere skuespillere af indiansk afstamning har forladt settet i protest mod manuskriptets latterliggørende fremstilling af Apache-kulturen. Blandt andet har de indfødte, kvindelige karakterer fået navne som Beaver’s Breath og No Bra.

»De var respektløse«, udtaler David Hill, en veteranskuespiller fra Choctaw-stammen. »De brugte de samme argumenter, som Dan Snyder bruger i sit forsvar af Redskins (ejeren af det amerikanske football-hold, red.). Men lad mig slå fast, at vores værdighed ikke er til salg. Det er en skam, fordi mange [indfødte amerikanere] sikkert vil blive på settet, da de har brug for et job«.

Foruden Sandler er Nick Nolte, Steve Buscemi, Dan Aykroyd, Luke Wilson og Danny Trejo også på rollelisten i ’Ridiculous 6’, som omhandler en mand, der voksede op i en indianerstamme.

Til Vulture har Netflix forsvaret filmens stereotypiske fremstilling af indfødte amerikanere med henvisning til, at det er en satirisk komedie.

»Der er en årsag til, at filmen har ordet ’ridiculous’ i titlen: Fordi den er det. Det er en bred satire af vestlige film og de stereotyper, de har populariseret, med et multikulturelt cast, der ikke kun er en del af, men også med på joken«, siger en talsmand fra streamingtjenesten.

Noget tyder dog på, at David Hill og co. har svært ved at se det sjove i satiren:

»Vi forstår, at det er en komedie, vi forstår, det er humor, men vi tolererer ikke respektløshed. Jeg fortalte instruktøren (Frank Coraci, red.), at hvis han talte til en indfødt, amerikansk kvinde på den måde, det gøres i filmen, så ville jeg give ham en røvfuld«.

Læs også: Sony tilsviner Adam Sandler i interne mails

Læs også: Adam Sandler og Tyrion Lannister bekæmper Pacman i den vanvittige blockbuster ‘Pixels’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af