Trailer: Shyamalan vender tilbage til gyset med ‘The Visit’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Instruktion: M. Night Shyamalan. Medvirkende: Kathryn Hahn, Olivia DeJonge, Ed Oxenbuld, Peter McRobbie. Dansk premiere: 10. september.

Tre trailer-tanker:

1) Troede man, at M. Night Shyamalan havde ramt bunden, er det svært ikke at tro om igen, når man har set traileren til ’The Visit’, instruktørens første film siden den postapokalyptiske fadæse ’After Earth’ med Will Smith og søn. For det første fortælles filmen gennem linsen på en hovedpersons videokamera – originalt… Bevares, film som ’Rec’ og ’Chronicle’ har benyttet virkemidlet med stor effekt, men for genrens fremtidige ve og vel er det på tide at afskaffe found footage-formlen via et nådesløst dogme: Karaktererne må aldrig vide, at kameraet er til stede!

2) For det andet er det umuligt at blive klog på, om ’The Visit’ er en gyser, en komedie eller snarere en hybrid, for traileren er ikke særligt skræmmende og kun morsom, når den ikke vil være det. Den fremstår som en børnevenlig genindspilning af ’The Taking of Deborah Logan’ garneret med Brødrene Grimm’ske elementer og en vis portion kitsch. Præmissen er enkel: Et søskendepar besøger deres bedsteforældre i en afsidesliggende villa og beordres til at blive på deres værelse efter halv ti – for da går bedstemor grassat på dæmonisk vis.

3) Det er forståeligt, at Shyamalan i kølvandet på de larmende flop ’The Last Airbender’ og ’After Earth’ har foretrukket et minimalistisk koncept i ’The Visit’, men traileren har umådelig svært ved at sælge det. Shyamalan har ellers haft sine glansstunder i gysergenren med gennembrudsfilmen ‘Den sjette sans’, sci-fi-thrilleren ‘Signs’ (inden den horrible slutning) og den mystiske monsterfilm ‘The Village’ (inden den horrible slutning), og han mestrer til tider både den snigende, psykologiske uhygge og det hårrejsende jump scare. Til tider… For ‘The Visit’ ligner mest alt endnu et kapitel i den tragikomiske saga om Shyamalans deroute.

Læs også: Se Mia Wasikowska og Jessica Chastain i Guillermo Del Toros spøgelsesfilm ‘Crimson Peak’

Læs også: ‘It Follows’ / Anmeldelse

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af