Lyt til Soundvenue Filmcast: ‘Orange Is the New Black’ og tv-serier som minoriteternes redningsplanke

Lyt til Soundvenue Filmcast: ‘Orange Is the New Black’ og tv-serier som minoriteternes redningsplanke

Vi når hele vejen rundt på det regnebuefarvede diversitetsspektrum i den spritnye udgave af vores podcast om film og serier, Soundvenue Filmcast.

Først skal det nemlig handle om tredje sæson af ‘Orange Is the New Black’ om kvinder af alle afarter bag Litchfield-fængslets tykke tremmer. Serien er blevet et uventet megahit for Netflix – men kan Taystee, Pensatucky, Red, Nicky og alle de andre holde dampen oppe i 13 nye afsnit, nu hvor Piper og Alex ikke længere er fortællingens motor?

Når vi har fået det på plads, dykker vi endnu længere ned i de racemæssige forskelle på tv. Igen og igen læser vi historier om en filmbranche domineret af hvide mænd, og også amerikansk fjernsyn har altid været domineret af blegnæbede kernefamilier. Men nu er tv-serierne måske ved at tage førerhatten på, og serier som ‘Empire’, ‘Blackish’, ‘Jane the Virgin’ og ‘Halal in the Family’ baner vejen med sorte, latinoer og muslimer i hovedrollen og et selvbevidst glimt i øjet. Men nedbryder eller forstærker de nye serier fordommene?

Vi runder også den kontroversielle casting af Emma Stone som indfødt hawaiianer i den kommende ‘Aloha’ og Netflix’ seneste satsning på filmområdet med Brad Pitt-filmen ‘War Machine’. Og så tager vi luften af enhver alvor i den uforudsigelige hurtigrunde, ligesom vi anbefaler film, du bør se her i valgkampen.

Abonnér på Soundvenue Filmcast via iTunes – eller lyt til den nye udsendelse HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af