Trailer: To supertalenter i spidsen for Baumbachs generationsportræt i ‘Mistress America’

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Instruktion: Noah Baumbach. Medvirkende: Greta Gerwig, Lola Kirke, Charlie Gillette, Joel Marsh Garland. Dansk premiere uvis.

Tre trailer-tanker:

1) Blot en uge efter ‘While We’re Young’ udkom i de danske biografer, er traileren til Noah Baumbachs næste film landet. ‘While We’re Young’ med Adam Driver som rulleskøjtende, LP-samlende über-hipster og Ben Stiller som aldrende wannabe skruede ned for den tænksomme melankoli og op for den letfordøjelige situationskomik, men ’Mistress America’ ligner en tilbagevenden til det mindre plotdrevne generationsportræt.

2) Det skyldes måske, at filmen genforener Baumbach med sin samarbejdspartner og kæreste Greta Gerwig, der både spiller hovedrollen og har medforfattet manuskriptet. Senest stod parret bag ’Frances Ha’, en mesterlig dissektion af slut-20ernes splittelse mellem ungdommeligt frisind og voksne forpligtelser indfanget i nostalgisk sort-hvid, og Gerwigs mistress America ligner afgjort en pendant til Frances. En tand mere kulørt, men med samme farverige sind: »Must we document ourselves all the time? Must we?« siger hun for eksempel til en selfie-entusiast.

3) Hun spiller over for stortalentet Lola Kirke, der viderefører sin rolle som famlende drømmer fra ’Mozart in the Jungle’. I Gerwigs karakter ser hun sine naive illusioner om bylivets frisind personificeret i et spontant levemenneske og vikler sig velvilligt ind i hendes net af skøre påfund. Det er en simpel præmis, men med Kirke og Gerwig i gnistrende samspil kan man håbe, at Baumbachs nye generationsportræt stikker dybere end det seneste.

Læs også: ‘While We’re Young’ / Anmeldelse

Læs også: Noah Baumbach: »Jeg anede ikke, om hipstere stod på rulleskøjter«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af