‘Space Jam’ og ‘Gremlins’ vender tilbage

Er du født i 80’erne, husker du muligvis med slet skjult nostalgisk ungdomsglæde tilbage på barndoms-‘filmperler’ som monsterhittet ‘Gremlins’ (1984), skattejagtfilmen ‘The Goonies’ (1985), og Snurre Snup og Michael Jordans intergalaktiske basket-brag ‘Space Jam’ (1996).

Alle gakkede eventyr fra to årtier, hvor amerikanske børne- og ungdomsfilm stadig gerne måtte indeholde masser af satirisk bid og forrygende fjollet fandenivoldskhed. Såvel som gåsehuds-kildende gys og gru svøbt i kulsort humor.

Nu er der godt nyt på vej for både yngre generationer ubekendte med gremlinerne og co’s originale genialitet, og salige 80’er-børn med filmisk afsavn: Således arbejdes der i skrivende stund nemlig på nye versioner af alle tre førnævnte titler.

Rygterne om, hvorvidt ‘Gremlins 3’ og ‘The Goonies 2’ rent faktisk bliver til noget, har svirret i et par år, men instruktør Chris Columbus, som skrev manus til begge film i 80’erne, forsikrer nu, at projekterne skam lever.

Columbus har forklaret Screen Crush, at den langsomme produktionstid blandt andet skyldes, at han ikke blot vil give faklen videre til nye manusforfattere, at frygt for, at filmenes oprindelige ånd går tabt i nye versioner.

Mens ‘Gremlins’, altså udviklet af Columbus, forventes at blive en standardfortsættelse af det klassiske Gremlins-univers (samme små sultne pelsmonstre, nyt menneske-cast), er der mere usikkerhed omkring ‘The Goonies 2’, hvis manus har bevæget sig fra fortsættelse (med det oprindelige cast) til et reelt reboot.

Andetsteds i Hollywood pusler Warner Bros. med den længe ventede fortsættelse til ‘Space Jam’, efter al sandsynlighed nu med basketstjernen LeBron James i hovedrollen overfor Snurre Snup og de andre Looney Tunes-rødder (for god ordens skyld skal det understreges, at fortsættelsen endnu ikke er endegyldigt bekræftet af filmstudiet, skønt nyt derom ventes når som helst).

Den originale ‘Space Jam’, der også havde Bill Murray på rollelisten, har et stort fanfølge verden over, og alle rygter om en mulig fortsættelse er derfor ikke overraskende blevet mødt med alt fra vild glæde til barnlig vrede igennem årene.

Så sent som i sidste uge tog tv-værten Jimmy Kimmel da også pis på de mange iltre ‘Space Jam’-fans, som du kan se i videoen nedenfor:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

LeBron James har fået megen ros i USA for sin morsomme gæsterolle i Amy Schumer-komedien ‘Trainwreck’ (dansk premiere 10. september), og Warner Bros. har netop signet sportsstjernen og dennes produktionsselskab i et eksklusivt samarbejde, der både omfatter fremtidige film og tv-projekter.

Vi ser frem til at gå i barndom i biffen i årene, der kommer!

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af