Stærkt line-up på filmfestivalen i Venedig spår om Oscar-succes

Stærkt line-up på filmfestivalen i Venedig spår om Oscar-succes

I dag blev filmene i og uden for konkurrence på årets filmfestival i Venedig offentliggjort, og endnu engang tegner der sig et særdeles interessant line-up på Lidoen, der meget vel kan spå om næste års store Golden Globe og Oscar-vindere.

Filmfestivalen i Venedig afholdes den 2-12. september, og ligesom ’Birdman’ kickstartede sit vingebaskende hype på festivalen sidste år (dog uden for konkurrence), forventes det at Baltasar Kormakurs ’Everest’ med Jake Gyllenhaal, Scott Coopers gangsterdrama ’Black Mass’ med Johnny Depp, Tom Hoopers ’The Danish Girl’ med Eddie Redmayne (i konkurrence), samt Tom McCarthys ’Spotlight’ med Michael Keaton alle vil lægge sig lunt i svinget til den kommende amerikanske prissæson, efter deres respektive verdenspremierer i Venedig.

Både Keaton og Redmayne er (meget) tidlige genganger-favoritter til næste års Oscar-kategori for bedste mandlige skuespiller, og det skal blive spændende at se, om Keaton denne gang vil formå at vippe sin yngre kollega og Oscar-nemesis af pinden.

Hvis det da skulle komme så langt, vel og mærke.

Naturligvis kan ingen kandidater endnu vide sig sikre i hvad der allerede tegner til at blive et potentielt eksplosivt Oscar-felt anno 2016, og som meget vel også kan komme til at tælle Leonardo DiCaprio for ’The Revenant’ og Johnny Depp for ’Black Mass’.

Men tilbage til Lidoen og den forestående festival: Drake Doremus’ sci-fi-film ’Equals’ med Kristen Stewart er med i konkurrenceprogrammet, og det samme er Luca Guadagninos psykologiske drama ’A Bigger Splash’ med Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Dakota Johnson og Matthias Schoenaerts.

Begge interessant titler, men om de kan slå bl.a. Charlie Kaufmans imødesete stop-motion fortælling ’Anomalisa’ eller Cary Fukunagas Netflix-producerede krigsdrama ’Beasts of No Nation’ med Idris Elba, afsløres først den 12. september.

Martin Scorseses længe ventede 16 minutter lange promotion-kortfilm ’The Audtition’ med Robert De Niro, Leonardo DiCaprio og Brad Pitt får også premiere på festivalen, mens følgende titler dyster i konkurrence:

’Frenzy’ – Emin Alper (Tyrkiet, Frankrig, Qatar)
’Heart Of A Dog’ – Laurie Anderson (USA)
’Sangue Del Mio Sangue’ – Marco Bellocchio (Italien, Frankrig, Schweiz)
’Looking For Grace’ – Sue Brooks (Australien)
’Equals’ – Drake Doremus (USA)
’Remember’ – Atom Egoyan (Canada, Tyskland)
’Beasts of No Nation’ – Cary Fukunaga (USA)
’Per Amor Vostro’ – Giuseppe M. Gaudino (Italien, Frankrig)
’Marguerite’ – Xavier Giannoli (Frankrig, Tjekkolslovakiet, Belgien)
’Rabin, The Last Day’ – Amos Gitai (Israel, Frankrig)
’A Bigger Splash’ – Luca Guadagnino (Italien, Frankrig)
’The Endless River’ – Oliver Hermanus (Sydafrika, Frankrig)
’The Danish Girl’ – Tom Hooper (USA)
’Anomalisa’ – Charlie Kaufman, Duke Johnson (USA)
’L’Attesa’ – Piero Messina (Italien, Frankrig)
’11 Minutes’ – Jerzy Skolimowski (Polen, Irland)
’Francofonia’ – Aleksandr Sokurov (Frankrig, Tyskland, Holland)
’El Clan’ – Pablo Trapero (Argentina, Spanien)
’Desde Alla’ – Lorenzo Vigas (Venezuela, Mexico)
’L’Hermine’ – Christian Vincent (Frankrig)
’Behemoth’ – Liang Zhao (Kina, Frankrig)

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af