Her er de nye serier, vi ser mest frem til i efterårssæsonen

Glimrende serier som ’Fargo’ og ’The Leftovers’ vender tilbage de kommende måneder, men hvad bliver efterårets nye uundgåelige seriehit? Her er de mest lovende titler.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. ’Narcos’ (Netflix)

Hvad er det?
Netflix’ næste store satsning er denne dramaserie om Pablo Escobars rise and fall som verdens mest berygtede narkobaron i 70’ernes Colombia – og om den DEA-agent, der blev sendt fra Miami til Sydamerika for at sætte en stopper for hans heftige og skånselsløse kokain-ekspansion.

Hvem står bag?
Konceptuerende instruktør er brasilianske José Padilha, der i 2007 slog igennem med den rå ’Elite Squad’, som bevægede sig i samme territorium – mord, stoffer, politi – som ’Narcos’. I rollen som Escobar ses Walter Moura fra netop ’Elite Squad’, mens Pedro Pascal fra ’Game of Thrones’ kan opleves i en stor birolle som barsk politimand.

Hvornår får den premiere?
28. august.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. ’Hand of God’ (Amazon)

Hvad er det?
Altid seværdige Ron Perlman spiller en korrupt dommer, der efter et sammenbrud pludselig tror, at Gud har udvalgt ham til en større selvtægtsmission.

Hvem står bag?
Serien er vokset ud af Amazons seneste pilot-batch. Hovedforfatter er det relativt ubeskrevne blad Daniel Tuch, mens Marc Foster (’Monster’s Ball’, ’Quantum of Solace’, ’World War Z’) er konceptuerende instruktør. Amazon har endnu ikke haft stor succes på dramaområdet – men det kan ’Hand of God’ måske ændre på?

Hvornår får den premiere?
4. september.

Aziz
3. ’Master of None’ (Netflix)

Hvad er det?
Mange vil kende Aziz Ansari fra hans rolle som den popsmarte, men elskelige Tom fra ’Parks and Recreation’, som sluttede i år. Nu får Ansari sin helt egen komedieserie, hvor han spiller en 30-årig skuespiller i New York, som har svært ved at finde ud af, hvad han skal med sit liv – og, ikke mindst, hvad han skal have at spise.

Hvem står bag?
Ansari er selv bagmanden sammen med Alan Yang, som komikeren kender fra deres fælles arbejde på ’Parks and Recreation’. Også denne series hovedforfatter, Mike Schur, er med på holdet bag ’Master of None’. Og så er folk som H. Jon Benjamin (bedst kendt som stemmeskuespiller på serier som ’Archer’ og ’Bob’s Burgers’) og Eric Wareheim (fra det sorthumoristiske ’Tim and Eric’) på rollelisten.

Hvornår får den premiere?
6. november.

Cuba Gooding
4. ’American Crime Story’

Hvad er det?
FX’ antologiserie ’American Horror Story’ er blevet en solid succes, og det har givet anledning til at lave en spinoff med fokus på fiktionaliserede udgaver af virkelige kriminalsager.

Serien lægger hårdt ud med den mildest talt kontroversielle sag om football-stjernen O.J. Simpson, der blev anklaget for at have slået sin kone ihjel. Cuba Gooding Jr., der har erfaring med football-attituden fra ’Jerry Maguire’, spiller O.J., mens notabiliteter som John Travolta, David Schwimmer og Connie Britton også er på rollelisten.

Hvem står bag?
Hovedforfatter og instruktør er Ryan Murphy, der også står bag ’American Horror Story’.

Hvornår får den premiere?
Til efteråret – den præcise dato er endnu ikke offentliggjort.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. ’Fear the Walking Dead’ (AMC)

Hvad er det?
AMC spinder guld på den hyperpopulære zombieserie ’The Walking Dead’ med denne spinoff, som følger en gruppe mennesker i Los Angeles, lige før og efter epidemien rammer.

Hvem står bag?
’The Walking Dead’-forfatter Robert Kirkman har slået pjalterne sammen med David Erickson, der var en bærende forfatter på ’Sons of Anarchy’. Det indikerer, at der bliver smæk for skillingen i ’Fear the Walking Dead’, og spændende bliver det, om det er nok til, at serien ikke føles redundant.

Hvornår får den premiere?
23. august – men usikkert, hvornår den kan ses herhjemme.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. ’Red Oaks’

Hvad er det?
Amazon har hidtil haft størst held med sine halvtimesserier (’Transparent’, ’Mozart in the Jungle’), og det nyeste skud på stammen er ’Red Oaks’, der var den bedste serie i tjenestens udbud af pilotafsnit sidste år. Craig Roberts (’Submarine’) har rollen som en ung tennisspiller, der arbejder i den fisefornemme country-klub Red Oaks en sommer i 80’erne. En munter coming of age-komedie er i vente – du kan se hele pilotafsnittet ovenfor.

Hvem står bag?
Instruktør og executive producer er den alsidige David Gordon Green, der både har lavet Terrence Malick-agtige artfilm (’George Washington’), stoner-komedier (’Pineapple Express’) og intense dramaer (’Joe’).

Han var en af hovedfolkene bag den vanvittige Danny McBride-serie ’Eastbound and Down’, hvilket lover godt for ’Red Oaks’.

Hvornår får den premiere?
10. september.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. ’The Bastard Executioner’ (FX)

Hvad er det?
I 1400-tallets England trækker en kriger i Kong Edvards hær sig tilbage, hårdt plaget af de blodige slag. Han tvinges imidlertid tilbage i kampzonen – med det såkaldte executioner-sværd mellem hænderne.

Hvem står bag?
Kurt Sutter afsluttede sidste år sin biker-serie ’Sons of Anarchy’, og siden har han skrevet manuskriptet til den kommende boksefilm ’Southpaw’. ’The Bastard Executioner’ er hans nye projekt, og det ligger umiddelbart fint i tråd med hans barske maskuline universer.

Hvornår får den premiere?
Oktober – men dansk premiere uvis.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. ’Minority Report’ (Fox)

Hvad er det?
En sequel til Spielbergs fremragende sci-fi-film af samme navn. Vi befinder os 15 år efter begivenhederne i filmen, hvor den særlige Pre-Crime Unit er opløst. Dash har imidlertid stadig evnen til at forudse forbrydelser, og han hjælper derfor efterforskeren Lara, samtidig med at han forsøger at grave op i sin egen fortid.

Hvem står bag?
Spielberg er med som producer, men hans konkrete involvering er nok begrænset. Max Borenstein, der blandt andet har skrevet manuskriptet til sidste års ’Godzilla’, er hovedforfatter.

Hvornår får den premiere?
21. september – dansk premiere uvis.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. ’The Man in the High Castle’ (Amazon)

Hvad er det?
Som ’Minority Report’ er ’The Man in the High Castle’ en adaption af en Philip K. Dick-roman. Præmissen er øjeblikkeligt fængende: Nazisterne vandt Anden Verdenskrig, og USA er opdelt i en tysk og japansk zone. Vi befinder os i 1962, hvor en modstandsgruppe forsøger at samle kræfterne til en opstand mod det diktatoriske regime.

Piloten har den største production value, vi endnu har set fra Amazon, mens skuespil og replikker halter noget efter. Det kan serien forhåbentligt råde bod på i det lange løb.

Hvem står bag?
Manden bag er den erfarne Frank Spotnitz, der var en af hovedfolkene på ’The X-Files’, men siden har lavet middelmådige serier som ’Strike Back’, ’Hunted’ og ’Crossing Lines’.

Hvornår får den premiere?
20. november.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. ’The Spoils Before Dying’ (IFC)

Hvad er det?
En opfølger til den rablende metaminiserie ’The Spoils of Babylon’ med Kristen Wiig, Tobey Maguire og Tim Robbins fra sidste år. Igen spiller Will Ferrell den drikfældige verdensmandsfortæller Eric Jonrosh, der fører publikum ind i en sindsoprivende historie. Hvor ’The Spoils of Babylon’ var et ironisk take på melodramaet, er det denne gang film noir-genren, der får sig en tur i maskineriet, komplet med mystiske mord og dragende femme fatales.

Kristen Wiig er igen på rollelisten, mens Michael K. Williams (Omar i ’The Wire’) spiller manden, der bliver uretfærdigt mistænkt for et mord. Også folk som Val Kilmer, Michael Sheen og Andy Daly dukker op.

Hvem står bag?
Matt Piedmont og Andrew Steele, der tidligere har skrevet for ’Saturday Night Live’ og ’Funny or Die’, er igen bag roret.

Hvornår får den premiere?
28. august på CMore.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

11. ’The Frankenstein Code’

Hvad er det?
Præmissen til ’The Frankenstein Code’ lyder fjollet: En 75-årig, pensioneret sherif i Los Angeles bliver slået ihjel under et røveri, men genoplives af en milliardær og videnskabsmand i en yngre mands krop.

Hvem står bag?
Men når serien alligevel er værd at have visse forventninger til, skyldes det folkene bag: Howard Gordon har nemlig ligesom på ’Homeland’ allieret sig med Michael Cuesta, en stærk duo, der må tænkes at være garant for mere end gedigen underholdning.

Hvornår får den premiere?
Det er endnu usikkert, men det bliver efter sigende i 2015-16-sæsonen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

12. ’Into the Badlands’ (AMC)

Hvad er det?
Efter successen med ’The Walking Dead’ satser AMC igen på en genrestærk produktion. ’Into the Badlands’ er en martial arts-/actionserie løst baseret på den kinesiske fortælling ’Journey to the West’ om en krigers rejse gennem et farligt ødeland. Den første trailer giver et fint billede af tone og stil – se den ovenfor.

Hvem står bag?
Manuskriptforfatterne Alfred Gough og Miles Miller, som tidligere har samarbejdet på blandt andet ’Spider-Man 2’ og serien ’Smallville’, er hovedkræfterne.

Hvornår får den premiere?
November – dansk premiere uvis.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af