Quentin Tarantino: De vildeste udtalelser i hans store Vulture-interview

Quentin Tarantino: De vildeste udtalelser i hans store Vulture-interview

I mængden af velfriserede filmstjerners politisk korrekte interviewudsagn er det en forfriskende fornøjelse at læse Quentin Tarantino på slap line i Vultures nye store interview forud for premieren på hans nye western, ’The Hateful Eight’.

I går berørte vi hans markante udsagn om ’True Detective’ og ’The Newsroom’, men der er meget mere guld at hente. For Tarantino er Janteloven en by i Madagaskar, men hvad fanden, manden har noget at have det i.

Her er de mest Tarantino-agtige ting, han sagde. Bon appetit.

Om han føler, han konkurrerer med andre instruktører
»Det her vil nok lyde egoistisk, men jeg føler ikke rigtigt, at jeg konkurrerer med nogen mere. Jeg konkurrerer med mig selv. (…) Sidste gang, jeg følte mig i konkurrence, var, da jeg lavede ’Kill Bill’, og min konkurrent var ’The Matrix Reloaded. Det var Damocles-sværet, der hang over vores hoveder. Jeg så ’Matrix Reloaded’ i Chinese Theatre på åbningsdagen, og jeg gik ud af biografen og sang den der ’Jay Z’-sang: ’S-dot-Carter / Y’all must try harder / Competition is nada.’ Jeg havde det sådan, bring it the fuck on. Var jeg bekymret for dén? Ho-ly shit«.

Om at være vild med Aaron Sorkins ’The Newsroom’, som ellers fik blandede anmeldelser
»Hvem fanden læser tv-anmeldelser? Jesus fucking Christ. Tv-kritikere anmelder piloten. Piloterne på serier sutter røv. Hvorfor er det overraskende, at jeg kan lide den bedste dialogforfatter i branchen (Sorkin, red.)?«

Om at være klogere end publikum
»Helt ærligt så er sofistikerede publikummer ikke et problem. Dumme publikummer er et problem. Men jeg tror, publikum bliver mere og mere sofistikerede – det er simpelthen et produkt af tiden (…). Tricket er at være langt foran den kurve, så de ikke griner af dine film om 20 år. Med ’Pulp Fiction’ sagde folk: ’Wauw, jeg har aldrig set en film som den før. Kan en film gøre det?’ Det tror jeg ikke er tilfældet mere. Jeg taler ikke latterligt langt hen over folks hoveder mere«.

Om de nye medievaner
»Ideen om, at nogen ser min film på en telefon, er meget deprimerende for mig«.

Om hvilke film der vil stå tilbage i det lange løb
»Jeg ved ikke, om vi kommer til at tale om ’The Town’ eller ’The Kids Are All Right’ eller ’An Education’ 20 eller 30 år fra nu. ’Notes on a Scandal’ er en anden. ’Philomena’. Halvdelen af de her Cate Blanchett-film – de er alle sammen de her artsy ting. Jeg siger ikke, de er dårlige, men jeg tror ikke, de fleste af dem vil stå tilbage«.

Lidt mere om Ben Afflecks ’The Town’
»Ved siden af ’The Fighter’ stod den bare ikke distancen, fordi alle i ’The Town’ er mere end lækre. Ben Affleck slipper afsted med det, fordi hans Boston-accent er så god. Men skurken er totalt lækker. Bankmanden er totalt lækker. FBI-manden er totalt lækker. Den lokale luder, Blake Lively, er totalt lækker. Jeremy Renner er den mindst lækre fyr, og han ser pænt fucking godt ud«.

Om hvordan han har det med at blive kopieret
»Det er fantastisk. Det betyder, at jeg gør mit job ordentligt. Jeg er en ægte instruktør for min generation, som leder flokken«.

Om han føler sig forpligtet til at genoplive glemte skuespilleres karrierer
»Jeg tror faktisk, at mine karakterer vil være en af de største dele af min arv, når jeg er væk. Så jeg har ingen forpligtelser overhovedet andet end bare at caste rigtigt. Jeg lavede et ’Nightline’-interview med en eller anden klovn. Det var mig, Leonardo DiCaprio og Jamie Foxx, og de spurgte om den slags. Og jeg sagde: ’Hør her, jeg kan godt lide de her fyre, men jeg elsker mine karakterer. Deres job er at sige min dialog«.

Om han stadig skriver sine manuskripter i hånden
»Lad mig stille dig et spørgsmål: Hvis du skal skrive et digt, ville du så gøre det på en computer? (…) Du har ikke brug for teknologi til poesi«.

Om han kunne forestille sig at instruere en stor franchise
»Jeg kunne have forestillet mig at lave den første ’Scream’. Weinstein-brødrene prøvede at få Robert Rodriquez til at lave den. Jeg tror ikke, de troede, jeg ville være interesseret. Jeg brød mig faktisk ikke om Wes Cravens instruktion af den. Jeg tænkte, han var jernkæden, der var bundet fast til dens ankel, og som holdt den nede på jorden i stedet for at rejse til månen«.

Om at have influeret boomet i krimier, antihelte på tv, dialog fuld af referencer til popkultur og ikke-lineære fortællinger
»Hvis du vil give mig credit, så bærer jeg det gerne, men jeg tager det ikke. Så indbildsk er jeg ikke. Der er en lille del af mig, som tror, at alting er influeret af mig, men det er bare min egen megalomani«.

Om at have oplevet en lille nedtur med ’Grindhouse’
»På et tidspunkt får man ikke tilbudt andres manuskripter mere (fordi alle ved, han skriver sine egne, red.). Men da jeg lavede ’Grindhouse’, og den ikke klarede sig godt, begyndte jeg at få manuskripter til store projekter igen. Det var sådan: ’Okay, jeg forstår. Jeg er på røven, og de ved det.’«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af