‘The Daily Show’: Se højdepunkterne fra Jon Stewarts historiske farvel

Jon Stewart tog afsked som talkshowvært efter over 16 år på pinden med et timelangt program fuld af komik og nostalgi. Hele programmet kan ses på thedailyshow.cc.com.
Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Hans sidste bullshit-rant

En af Jon Stewarts primære funktioner har været at calle magthaverne på deres bullshit. Og i finaleprogrammet reflekterede han helt meta-agtigt over, hvad der udgør bullshit: Hvordan den rige elite forsøger at binde folket alle mulige og umulige ting på ærmet. »The best defence between bullshit is viligance«, konkluderede Stewart.

 

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Colberts afsked får tårerne frem hos Stewart

»You can’t possibly leave without saying goodbye to Sam?«.

Stephen Colbert fik sit gennembrud som korrespondent på ‘The Daily Show’, før han blev forfremmet til sit eget suveræne talkshow, ‘The Colbert Report’. Snart debuterer han som Lettermans afløser på ‘Late Show’, men han havde naturligvis tid til at lægge vejen forbi ‘The Daily Show’ til sin gamle vens svanesang.

På vanlig teatralsk maner – og med masser af ‘Ringenes herre’-referencer – takkede Colbert for alt, og i et sjældent oprigtigt øjeblik fremkaldte han tårer hos Stewart.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Ærkefjendernes afsked

Jon Stewart har ikke kun skabt sig venner i sin tid på ‘The Daily Show’, og særligt højrefløjens spydspidser har haft adskillige slagsmål med den flabede komiker. I et fint indslag dukkede adskillige prominente magthavere op, og her var ingen rosenrød forsoning, men alligevel et smil på læben. Én af de medvirkende var ærkefjenden og Fox News-værten Bill O’Reilly, hvis afskedssalut lød »have fun feeding your rabbits, quitter«, mens John McCain lavede en ganske særlig entré med en vis hånddukke.

Også flere demokratiske politikere benyttede lejligheden til at takke af – heriblandt Hillary Clinton og Rahm Emmanuel, der bød farvel med bemærkningen: »What has nine and a half fingers and won’t miss you at all? This guy!«.

Små to minutter inde i segmentet dukker den tidligere korrespondent Wyatt Cenac også op til en kort, øm og underspillet forsoning. Der har været kurer på tråden mellem de to, efter Cenac i Marc Marons ‘WTF’-podcast beskrev, hvordan Stewart overfaldt ham verbalt, efter han havde kritiseret Stewarts jokes om præsidentkandidaten Hermain Cain, som han fandt semiracistisk.

Bliver man hængende mod slutningen af klippet, lægger John Oliver også vejen forbi studiet.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Korrespondenterne samles

‘The Daily Show’ har været affyringsrampen for et hav af komikere, der siden har gjort flot karriere: Fra Steve Carrell og Ed Helms til John Oliver og Aasif Mandvi. Stort set hele ensemblet samledes til Jon Stewarts sidste show, og her bemærkede Carell med vanligt deadpan-ansigt:»I never left, Jon. Becoming an international super star is something I did while waiting for my next assignment«.

Også Matt Walsh og Dan Bakkedahl fra ‘Veep’ dukker op uden helt at kunne finde ud af, hvilket program de er med i. Og ja, også Senior Evil Correspondent Darth Vader laver en gæsteoptræden.

Mod slutningen tager Stewarts afløser, Trevor Noah, bestik af sin nye arbejdsplads.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Bruce Springsteen spiller gravmarchen

Jon Stewarts sidste ord var oprigtige og taknemmelige uden at drukne i sentimentalitet. Han sluttede af med sit sidste Moment of Zen i form af ingen ringere end Bruce Springsteen, der spillede ‘Land of Hope and Dreams’ og ‘Born to Run’med sit E Street Band.

En passende og rørende afsked til en legende inden for amerikansk underholdning såvel som politik.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af