Trailer: ‘Breaking Bad’s Bryan Cranston blacklistes i den stjernespækkede ’Trumbo’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Instruktion: Jay Roach. Medvirkende: Bryan Cranston, John Goodman, Louis C.K., Helen Mirren, Elle Fanning. Dansk biografpremiere 4. februar 2016.

Tre trailer-tanker:

1) Jay Roach pendulerer flittigt mellem absurd komik og nåleskarp politisk satire. I ‘Meet the Parents’ og ‘Austin Powers in Goldmember’ lod han den komiske galskab rase i en pærevælling af sjofelheder, pinlige optrin og frodigt brysthår, mens hans bedrifter for HBO, ‘Recount’ om Al Gores valgnederlag til George Bush og ‘Game Change’ om Tea Party-hystaden Sarah Palin, var væsentlige bidrag til den politiske debat. Med det historiske komediedrama ’Trumbo’ om Hollywoods heksejagt på kommunister i kølvandet på Anden Verdenskrig tager han tilsyneladende et kvantespring mod Oscar-territorium.

2) Jagten på filmbyens røde ‘fremmedlegemer’ i mccarthyismens råkolde glanstid går fælt ud over Bryan Cranstons hyldede manusforfatter Dalton Trumbo, der slynges ud i kulden under anklage for at dele ideologi med fjenden fra øst. Trumbo nægter dog at lægge pennen i skuffen og fortsætter sit arbejde under diverse pseudonymer, akkurat, som han gjorde det i virkeligheden – med stor succes.

3) Hvor Cranston udødeliggjorde sig selv på tv-skærmen som en vis kræftramt kemilærer på kriminelt vildspor i ‘Breaking Bad’, har han endnu sit endelige gennembrud til gode på det hvide lærred. Spørgsmålet er, om det kommer med ’Trumbo’? Traileren bader måske lovlig lystigt i jamrende strygere, men med komiske (og dramatiske) genier som Cranston, John Goodman og Louis C.K. på plakaten er det svært at forestille sig, at Roach forfalder til Hollywood-floskler. Mon ikke han har andet end gyldne statuetter i kikkerten? Uanset hvad kan han bryste sig af at have samlet et absurd stjernespækket cast: Elle Fanning, Helen Mirren, Diane Lane, Alan Tudyk og Michael Stuhlbarg supplerer ovennævnte trekløver.

Læs også: Bryan Cranston laver forrygende underholdende baseball-teater

Læs også: Louis C.K. på vej med spillefilm – skal selv spille hovedrollen

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af