Lars von Trier angriber ny bog, der indirekte beskriver hans utroskab

Lars von Trier angriber ny bog, der indirekte beskriver hans utroskab

Forfatter og instruktør Jenle Hallund var manuskriptkonsulent på Lars von Triers ‘Nymphomaniac’ og ‘Melancholia’, ligesom hun i 2012 skabte et kunstprojekt efter Triers koncept, ‘Disaster 501: What Happened to Man?’ Og i disse dage udgiver hun en bog, ‘Mænd bærer min kiste’, hvor hun blandt andet skildrer en affære med en mand, hun kalder Geniet.

I sidste uge offentliggjorde Lars von Trier, at han skulle skilles fra sin hustru gennem 20 år, Bente Trier, og nu har han så udsendt en pressemeddelelse, hvor han går i rette med bogen, som kommer under påskud af at være fiktiv, men altså alligevel omhandler visse virkelige begivenheder.

I en pressemeddelelse skriver den 59-årige instruktør:

»På trods af at have afskrevet mig muligheden for at kommentere på min skilsmisse har jeg valgt at bryde princippet i forbindelse med udgivelsen af bogen ‘Mænd bærer min kiste’ for om muligt at lette presset på min familie«.

»I denne nøgleroman optræder en karakter benævnt geniet, hvis gøren og laden jeg til dels kan genkende som mig selv. Jeg står altså ved at have haft et seksuelt forhold til bogens forfatter, hvilket jeg beklager over for min familie, da det selvfølgelig har gjort dem kede af det«.

»Min kommentar er, at bogen, for at føje spot til skade, med en modbydelig sadistisk fryd går efter at ydmyge min kone. Tarvelighederne fyger, og jeg kan ikke tage afstand nok fra denne bog og dens forfatter.

Læs også: Lars von Triers 15 bedste citater fra sjældent interview på Københavns Universitet

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af