Grib chancen: Kontroversiel Steve Jobs-dokumentar vises eksklusivt på CPH:DOX

Grib chancen: Kontroversiel Steve Jobs-dokumentar vises eksklusivt på CPH:DOX

Med tre timelange dokumentarer, den kiksede Ashton Kutcher-biopic ‘Jobs’ fra 2013 og Danny Boyles kommende ‘Steve Jobs’ med Michael Fassbender synes verden ikke just at mangle film om Apple-stifteren og tech-visionæren Steve Jobs.

Og dog – for den spritnye dokumentar ‘Steve Jobs: The Man in the Machine’, der kan ses på årets CPH:DOX-festival, synes umiddelbart at gå et spadestik dybere.

Filmen, der har mødt massiv kritik fra flere af Apples højtstående medarbejdere, fortæller dristigt og skånselsløst om geniet, perfektionisten og tyrannen Jobs, der skubbede teknologiens grænser såvel som sine medmenneskers tolerancetærskel i jagten på perfektion.

‘Steve Jobs: The Man in the Machine’ er instrueret af Alex Gibney, der tidligere afdækkede brutal fangemishandling i Afghanistan-dokumentaren ‘Taxi To the Dark Side’ (2007), beskrev skabelsen af hjemmesiden WikiLeaks i ‘We Steal Secrets’ (2013) og udstillede Scientologys pseudo-religiøse vanvid i ‘Scientologys religiøse fængsel’ (‘Going Clear’).

Gibneys kritiske portræt af Steve Jobs er blandt andet blevet rost af The Guardian, der giver karakteren 4/5 og skriver, at filmen »når ind til kernen af de selvmodsigelser, den nådesløshed og den unødvendigt åndssvage opførsel, der afslører Apples idealer som en løgn«.

‘Steve Jobs: The Man in the Machine’ kommer formentlig ikke i ordinær dansk biografdistribution, men kan ses på CPH:DOX den 7. november i Bremen Teatret. Billeter kan købes HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af