George Lucas’ mest brutalt ærlige citater i kølvandet på bruddet med ‘Star Wars’-franchisen

George Lucas’ mest brutalt ærlige citater i kølvandet på bruddet med ‘Star Wars’-franchisen

Når J.J. Abrams‘Star Wars: The Force Awakens’ om tre ugers tid rammer alverdens biograflærreder, er det uden ‘Star Wars’-franchisens hidtidige styrmand, George Lucas, ved roret.

Ganske vist er Lucas krediteret som ‘kreativ konsulent’ (hvad det så end dækker over) på den kommende film, men manden, der grundlagde en epoke med de tre første ‘Star Wars’-film, og som nær tog livet af den igen med tre CGI-tunge sequels, har fået kniven af Disney.

Lucas har taget bladet for munden i den seneste tid, og vi har samlet hans saftigste udtalelser her.

Om at få nedstemt sine manuskripter til en ny ‘Star Wars’-trilogi:
»Problemet var, at de (Disney) kiggede på mine historier og sagde: ‘Vi vil lave noget for fans’. Folk forstår ikke, at ‘Star Wars’ rent faktisk er en sæbeopera, og at det hele handler om familieproblemer. Det handler ikke om rumskibe. Så folk besluttede, at de ikke ville bruge mine historier, men i stedet gå deres egne veje. Og så besluttede jeg at sige, ‘fint… så går jeg min vej, og I går jeres’«.

Om at være uønsket:
»De (Disney) var ikke vilde med idéen om, at jeg skulle være involveret. Men samtidig tænkte jeg, at jeg nok også bare ville volde problemer. For de ville ikke gøre det, jeg ville have dem til. Jeg er slet ikke i besiddelse af den slags kontrol længere. Jeg ville bare ødelægge det«.

Om at lave Hollywood-blockbusters:
»Du får konstant kritik, og folk omkring dig prøver at tage beslutninger for dig, før du selv har taget dem. Det er ikke særlig sjovt, og du kan ikke eksperimentere. Du kan slet ikke noget. Du skal gøre det på en bestemt måde. Det kan jeg ikke lide, og det har jeg aldrig kunnet. Jeg startede med at lave eksperimenterende film, og jeg vil gerne tilbage dertil, men den slags film er der selvfølgelig ingen, der gider at se«.

Om sit break-up med ‘Star Wars’:
»Når du slår op med nogen, så er den første regel, at du ikke må ringe vedkommende op. Den anden regel er, at du ikke må vise dig ved vedkommendes hus eller bare lige køre forbi for at se, hvad de laver. Den tredje regel er, at du ikke må dukke op ved deres kaffebiks og sige, at du vil brænde den ned til grunden… du er bare nødt til at sige, ‘nej, det er fortid, jeg må videre’«.

Om traileren til ‘The Force Awakens’
»Jeg ved intet om den. Jeg har ikke set den endnu. Jeg kan godt lide at tage i biografen og se en hel film der. Jeg har planer om at se hele filmen, når den får premiere«.

Om han glæder sig til at se ‘The Force Awakens’:
»Næ, egentlig ikke«.

‘Star Wars: The Force Awakens’ kan ses i bi0graferne 16. december.

Citaterne stammer fra interviews med Pige Six, Cinemablend, CBS This Morning og Variety.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af