’Hedensted High’

Milevidt fra DR’s internationale dramasucceser og ’Klovn’s uknægtelige sejrsgang på TV 2 har lille Danmark også gennem årene fostret en knapt så stolt, men ikke desto mindre stædig tradition for tåkrummende trash-tv: Fra periode-fadæser med svimlende budgetter som ’Gøngehøvdingen’ til sidste års ungdomsgyser ’Heartless’.

I samme kvalitetsforladte boldgade får vi nu ’Hedensted High’, der udmærker sig på to punkter og to punkter alene:

1. Det er landets første streaming-serie, skabt til SBS-tjenesten Dplay.

2. Det er den muligvis ringeste ungdomsproduktion herhjemme til dato, og det eneste komiske islæt skal findes i det faktum, at virkelighedens Hedensted Kommune i Jylland utroligt nok har skudt 1,5 millioner ’branding-kroner’ i affæren.

’Hedensted High’ udspiller sig på et jysk gymnasium (Tørring lægger lokaler til) og aspirerer i tone og stil efter at være en fræk, 90’er-nostalgisk teen-sitcom, drevet af tøjlesløs vanvidshumor tilsat eksplosive visuelle gimmicks populariseret af blandt andet ’Scrubs’ og ’Monty Python’ (her stopper al sammenligning dog også).

Og crazy comedy kan da også slippe af sted med alskens platheder og provokationer, så længe dialogen er forfriskende rap og optrinnene eksekveret med en grundlæggende forståelse for komisk timing, som vi for nylig har set i den ligeledes bevidst kitschede, dybt plathumoristiske ’Wet Hot American Summer: First Day of Camp’ på Netflix.

Desværre er hver en scene i ’Hedensted High’ så larmende umorsom og dilettantisk selvsmagende, at det er ubegribeligt, at serien har været hele syv år undervejs og ikke blot er strikket sammen i sidste weekends lørdagskoger. At man som idealistisk serieskaber har ruget på en ide i årevis, indikerer altså ikke nødvendigvis, at man er klar til at skide et mesterværk, snarere på kreativ forstoppelse.

’Hedensted High’ forener sågar den kattejammerskingre ’Heartless’-duo Sebastian Jessen og Julie Zangenberg (hvorfor!?), her i selskab af Thomas Ernst, Casper Harding og den tidligere ’True Blood’-stjerne Allan Hyde.

Også mere garvede kræfter leger med i ’historien’ om de energiske tabere Morten (Jessen) og Kaare (Ernst), som igennem flashbacks gør rede for, hvordan vennen Tjelle (Harding) er kommet af dage, mens de selv bare vil lave damer. Således har Lars Bom, Carsten Bang, Viggo Sommer og Flemming Jensen alle hevet tid ud af kalenderen til karrierernes første streaming-ydmygelse på den anden side af instruktør Morten Vogt Urups infantile kamera.

Målgruppen for serien er teenagere og unge voksne, men det er stærkt tvivlsomt, om andre end præpubertære smådrenge a la lillebrødrene i ’Anja og Viktor’ vil flække af grin over liderlige Jessen på fissetogt og Zangenberg som hysterisk elevrådsformand.

’Hedensted High’ er simpelthen happy-slapping af den danske seriesjæl.

Tv-serie. Instruktion: Morten Vogt Urup. Medvirkende: Sebastian Jessen, Thomas Ernst, Julie Zangenberg, Casper Harding, Lars Bom, Carsten Bang, Viggo Sommer, Allan Hyde, Flemming Jensen. Spilletid: Seks afsnit af ca. 16 minutter. Premiere: Den 2. november på Dplay
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af