‘The Returned’ sæson 2

‘The Returned’ sæson 2

Hele tre år har anden sæson af ‘The Returned’ ladet vente på sig. I første sæson slog den franske zombieserie sit navn fast som en af de mest hypnotiske, dystre og æstetisk gennemførte serier siden ‘Twin Peaks’. Forventningerne til den nye sæson har derfor været høje – måske også for høje.

‘The Returned’ er ikke længere det friske pust, som da første sæson rullede over skærmen. I mellemtiden har vi fået et amerikansk remake, som floppede fælt. Og showrunner Fabrice Gobert malede sig selv op i et hjørne, da han sluttede sæson 1 med at lade byen blive overrendt af en hel hær af levende døde. Mange seere var frustrerede over de løse ender, og man kunne frygte, at serien ville kamme over i fortsættelsen af historien.

Den nye omgang starter seks måneder efter oversvømmelsen i slutningen af første sæson og lægger stærkt fra land. Adele er til sin egen rædsel blevet gravid med sin afdødes kæreste Simons barn. Hun frygter sin egen ufødte, sparkende baby i scener, der giver associationer til ‘Rosemary’s Baby’. Det er i scener som disse, hvor gyset ganske uventet løber én koldt ned af ryggen, at ‘The Returned’ er bedst.

Desværre virker det, som om serien er fast besluttet på at følge samme fortællestruktur som i første sæson. ‘The Returned’ holder hos hen i endnu højere grad end sidst, og både handling og persongalleri er blevet endnu mere kompliceret.

Blandt de nye karakterer er den sadistiske Milan, som bebrejder sin søn for at lade en fange slippe væk og dernæst tvinger sønnen til at overvære Milan skyde den tilfangetagne. Og Berg, som tilsyneladende er kommet til byen for at undersøge oversvømmelsen og — ganske symptomatisk — lader til at vide mere, end han vil sige.

Overgangen fra første til anden sæson har været svær for ‘The Returned’. Plottet mangler i høj grad fremdrift. Noget af det, der gjorde første sæson så god, var, at det virkede, som om manuskriptforfatterne vidste præcis, hvor de var på vej hen. Det indtryk har man ikke længere. Gobert har udtalt, at han havde svært ved at finde ud af, hvordan de skulle starte sæson 2, og det kan mærkes.

Til gengæld er ‘The Returned’ stadig utroligt flot fotograferet. Bjerglandskabet, der omkranser landsbyen, danner en imponerende kulisse, mens tågen, der konstant hænger over byen, er med til at skabe en pirrende atmosfære, forstærket af Mogwais stemningsladede soundtrack.


Kort sagt:
‘The Returned’ lykkes igen med at skabe en creepy og surrealistisk atmosfære. Sæson 2 lider dog hårdt under et plot, der mangler retning.

Tv-serie. Hovedforfatter: Fabrice Gobert. Medvirkende: Anne Consigny, Frédéric Pierrot, Clotilde Hesme, Céline Sallette, Yara Pilartz, Grégory Gadebois, Guillaume Gouix, Pierre Perrier, Laurent Lucas, Michaël Abiteboul.. Spilletid: 8 afsnit á ca. 55 minutter.. Premiere: Kan ses på amazon.com
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af