Trailer: ’13 Hours’ er Michael Bay-action om den værste amerikanske udenrigsfadæse i nyere tid

Michael Bay er blevet et brand i sig selv, kendt for sin storladne action, hvor alle nuancer bliver eroderet til fordel for farverige eksplosioner og sort-hvid dialog.

På det seneste har instruktøren bag ‘Armageddon’, ‘Pearl Harbour’ og ‘Transformers’ dog overrasket i det små. ‘Pain & Gain’ med Mark Wahlberg og The Rock delte ganske vist vandene, men var en film af en mindre skala end den gængse Bay-flick, og nu kaster han sig over en af de mest betændte sager i nyere amerikansk udenrigspolitik.

I 2012 angreb en gruppe militante islamister det amerikanske konsulat i Benghazi i Libyen. Både den amerikanske ambassadør, en diplomat og to CIA-ansatte blev dræbt under angrebet.

Hillary Clinton var udenrigsminister på daværende tidspunkt, og hun tog i sidste ende ansvaret for, at sikkerheden ikke var god nok på konsulatet. Sagen er stadig det største skår i hendes muligheder for at blive USA’s næste præsident.

Alt dette ser Bays film, ’13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi’, dog at dømme ud fra den nye trailer, ikke ud til at være så interesseret i. Snarere er det en hårdkogt actionthriller, der vækker minder om ‘Black Hawk Down’, om de heltemodige soldater, der satte livet på spil for at redde de amerikanske diplomater. Det ligner et maskulint heltekvad, som kun Bay kan lave dem, og selvom han altså her bevæger sig ud på dybt politisk vand, er han altså stadig helt på hjemmebane.

I rollerne ses en række mindre Hollywood-skuespillere – John Krasinski, Pablo Schreiber, Toby Stephens – og det er åbenlyst ikke på castingen, at Bay har valgt at investere budgettet.

Filmen er sat til premiere 28. januar.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af