Dansk films manuskriptguru Mogens Rukov er død

Dansk films manuskriptguru Mogens Rukov er død

Dogmebevægelsen forbindes som regel med de store danske auteurs, Thomas Vinterberg og Lars von Trier, men Mogens Rukov var bevægelsens pulserende hjerte. Hans idé om kreativitet med afsæt i regler inspirerede både Vinterberg og von Trier under deres udklækning på Den Danske Filmskole, ligesom han medforfattede både ’Festen’ og ’Idioterne’.

Nu er han gået bort i en alder af 72 år.

Den storrygende Rukov var med til at stifte Filmskolens manuskriptlinje, som han ledte fra 1985 til 2008. Her satte han et markant aftryk på dansk film som en af drivkræfterne bag Dogme-bevægelsen.

Han vandt Robert-priser for sit manuskriptarbejde på Vinterbergs ’Festen’ og Ole Christian Madsens ’En kærlighedshistorie’ og modtog i 2003 en Æres-Bodil (sammen med kollegerne Anders Thomas Jensen og Kim Fupz Aakeson) for sit arbejde i den danske filmbranche.

Rukov efterlader sig kone og fire børn.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af