Rock’n’roll-udgaven af ‘Tordenskjold’ med Jakob Oftebro og Martin Buch har fået sin første trailer

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

De historiske dramaer overstrømmer i disse år de danske biografer og tv-skærme, og man kunne godt blive en anelse mat ved udsigten til en film om vores store søhelt Peter Wessel, bedre kendt under navnet Tordenskjold.

Men det er kun lige, indtil man stifter bekendtskab med det meget alternative bud på krigshelten, der udgør den kommende danske film ‘Tordenskjold & Kold’. Her er Tordenskjold nemlig portrætteret som en rock’n’roll-stjerne, der i fredstid mærker tomheden og længslen efter de store søslag og fordriver tiden med druk og hor, mens hans psykolog prøver at nå ind til kernen af hans smerte.

»Af Tordenskjolds mange fjender var freden den værste«, som hans kammertjener – og filmens fortæller – Christian Kold siger i starten af den første trailer, der netop er landet.

Her får vi indtryk af en munter film, der krydrer periodedramaets opstyltede kostumer og stolte dueller med et anakronistisk sprog (man brugte næppe udtrykket »at få fisse« i 1700-tallet) og en musikside, der måske kan bringe tankerne hen på Guy Ritchies ‘Sherlock Holmes’.

I hovedrollerne ser vi stortalentet Jakob Oftebro som Tordenskjold og Martin Buch (‘Rytteriet’) som hans kammertjener og ven. Filmen er instrueret af Henrik Ruben Genz, der også har leget med den sorte humor i ‘Frygtelig lykkelig’ og ‘Undskyld jeg forstyrrer’. Det aparte historiske take må dog også tilskrives den sorthumoristiske norske forfatter Erlend Loe, som står bag manuskriptet.

‘Tordenskjold & Kold’ får premiere 28. januar.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af