Oscar-præsident »knust« over ensartet hvide nomineringer

Oscar-præsident »knust« over ensartet hvide nomineringer

Efter sidste års Oscar-nomineringer, hvor samtlige 20 skuespillernomineringer var hvide, begyndte hashtagget #OscarsSoWhite at sprede sig bredt i den efterfølgende debat om mangel på mangfoldighed.

I år gik det ikke meget bedre, idet de 20 nominerede skuespillere og skuespillerinder alle er hvide igen, hvilket i allerhøjeste grad har fået debatten til at blusse op på ny. Mange har angrebet Oscar-akademiet, mens andre har peget på, at den manglende diversitet er et generelt problem for Hollywood.

Den hårde kritik har nu presset akademiets sorte præsident, Cheryl Boone Isaacs, til at komme med et statement. »Jeg er både knust og frustreret over den manglende inklusion. Det er en svær, men vigtig debat, og det er tid til store forandringer«, erkender Isaacs.

Den manglende diversitet i årets nomineringer har fået instruktør Spike Lee til at annoncere, at han ikke har i sinde at dukke op til det, han kalder de »liljehvide Oscars«. Andre markante navne som Jada Pinkett Smith og ‘Straight Outta Compton’-producer Will Packer har ligeledes luftet kritiske holdninger.

Det er især faldet mange for brystet, at Idris Elba blev forbigået for sin rolle i ‘Beasts of No Nation’, men også udeladelsen af navne som Benicio del Toro, Samuel L. Jackson, Jason Mitchell, Will Smith og Oscar Isaac har vakt undren.

»Akademiet vil tage drastiske skridt for at ændre sammensætningen af vores medlemsskab«, lover Boone. »I de kommende dage og uger vil vi analysere rekrutteringsprocedurerne for at sikre den tiltrængte diversitet fremover«.

Læs også: Selv Oscar-værten klager – det sorte Hollywood reagerer på nomineringerne

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af