Hollywoods kongeproducer hyrer danskerdebutant til stor Afghanistan-krigsfilm

Hollywoods kongeproducer hyrer danskerdebutant til stor Afghanistan-krigsfilm

Nicolai Fuglsig er en af Danmarks mest anerkendte fotojournalister og reklameinstruktører. Som fotograf vandt han en World Press Photo for sin reportage fra en hemmeligholdt atomulykke i Rusland, og siden dækkede han Kosovo-krigen, hvilket afstedkom den korte dokumentarfilm ‘Return of the Exiled’.

Måske er det denne erfaring fra autentiske krigssituationer – sammenholdt med en umiskendeligt æstetisk sans demonstreret i hans prisvindende reklamefilm – som har fået ingen ringere end Jerry Bruckheimer til at hyre danskeren som instruktør på Afghanistan-krigsfilmen ‘Horse Soldiers’, selvom han endnu ingen spillefilm har på cv’et. Det skriver Deadline.com.

Bruckheimer er Hollywoods måske mest kendte producer bag blockbusterbrag som ‘Top Gun’, ‘Frækkere end politiet tillader’, ‘The Rock’, ‘Armageddon’, ‘Black Hawk Down’, ‘Bad Boys’ og ‘Pirates of the Caribbean’ for blot at nævne et udsnit.

Og nu har han altså set sig lun på Nicolai Fuglsig, der som uerfaren instruktør i et stort maskineri næppe vil få final cut på filmen for den magtfulde producer. ‘Horse Soldiers’ handler om en gruppe CIA-agenter og specialstyrker, der rykker ind i Afghanistan efter 11. september for at nedkæmpe Taleban. Her finder de sig selv i markant undertal, men lykkes alligevel med at indtage en strategisk vigtig by, før Taliban slår tilbage med øget styrke.

Filmen bygger på en bog af Doug Stanton.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af