Idris Elba og Matthew McConaughey castet til Stephen Kings ‘The Dark Tower’ – danske Nicolaj Arcel instruerer

Idris Elba og Matthew McConaughey castet til Stephen Kings ‘The Dark Tower’ – danske Nicolaj Arcel instruerer

Tilbage i december lød rygtet, at Idris Elba var favorit til at få rollen som gunslingeren Roland Deschain i filmatiseringen af Stephen Kings bogserie på otte bøger, ‘The Dark Tower’, mens Matthew McConaughey skulle spille skurken Man in Black.

Siden da har fans krydset fingre i spænding. Og nu har Stephen King så selv udløst spændingen ved at tweete, at McConaughey og Elba officielt er castet til filmen.

Der er således lagt op til lidt af en amerikansk debut for den danske instruktør Nicolaj Arcel, der tidligere har instrueret film som ‘Kongekabale’ og ‘En kongelig affære’. Arcel planlægger at starte optagelserne i Sydafrika til april og sigter efter en biografpremiere den 13. januar 2017. Anders Thomas Jensen, instruktør af blandt andet ‘Blinkende lygter’ og ‘Mænd og høns’, står for manuskriptet sammen med Arcel.

‘The Dark Tower’ vil ikke blive en filmatisering af seriens første bog, ‘The Gunslinger’. »Filmen kommer til at starte in medias res, i midten af historien frem for i begyndelsen, hvilket måske vil gøre nogle fans vrede, men de kommer til at forstå det, fordi historien er sådan«, forklarer Stephen King.

Bogserien følger frontier-gunslingeren Roland Deschain – som er det sidste overlevende medlem af en ridderorden – på hans vej til det mørke tårn, en fabelomspunden bygning.

Om Idris Elba afslører Arcel, at han har været en fan af den britiske skuespiller siden ‘The Wire’.

»Han er sådan en formidabel mand. Jeg mødtes med Idris og fortalte ham min vision for hele Rolands rejse. Vi diskuterede, hvem er den her karakter? Hvad er hans mål? Hvordan tænker han? Vi prøvede at finde ud af, om vi så den samme karakter. Og vi havde de helt samme ideer og tanker. Han havde en unik vision for, hvordan Roland skulle være«, forklarer Arcel til Entertainment Weekly.

Stephen King supplerer:

»Jeg visualiserede Clint Eastwood som Roland. Jeg elsker spaghettiwesterns og alle de widescreen-closeups af hans ansigt, dem hvor han har været ude i ørkenen og er solskoldet. Jeg tænkte, ‘det er min Roland’«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af