Se den stemningsmættede første trailer til Sundance-fænomenet ‘The Birth of a Nation’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Siden amerikanske Nate Parkers spillefilmsdebut, ‘The Birth of a Nation’, fik stående ovationer over tre omgange og sendte dele af sit publikum grædende ud af salen under Sundance-festivalen i januar, har vi ventet på en trailer, der kunne indvie os i hypen.

Den er nu landet, og meget tyder på, at det D.W. Griffith-citerende storværk bliver en solid, rørstrømsk og særdeles Oscar-bejlende filmoplevelse. Filmen omhandler den sorte præst og tidligere slave Nat Turner, der ledte et oprør imod sine hvide magtherrer i 1830’ernes Virginia. Trailerens første halvdel ledsages af Billie Holidays ikoniske slavehymne ‘Strange Fruit’, der meget passende understreger stemningen af afmagt, dydighed og rædsel på farmen, hvor Nat Turner er tvunget til at bruge sit præsteembede til at overbevise sine medslaver om koloniejernes retskaffenhed.

Så skifter traileren imidlertid gear, og et rytmisk trommelydspor sætter ind, imens vi ser Turner træde i karakter som præst og opfordre til frihedskamp.

Vi må imidlertid vente lidt endnu, før ‘The Birth of a Nation’ anno 2016 kan ses i danske biografer. Filmen får i første omgang amerikansk biografpremiere den 7. oktober.

Læs også: De mest hypede film på Sundance-festivalen – med en fuckfinger til filmhistorien og selvmord for åben skærm

 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af