Leonardo DiCaprio skal vidne i retten om ‘The Wolf of Wall Street’-sag

Leonardo DiCaprio skal vidne i retten om ‘The Wolf of Wall Street’-sag

‘The Wolf of Wall Street’ var et overflødighedshorn af bandeord, grådighed, rigdom, narcissisme og egoisme, og det var ikke et flatterende billede af the one percent, vi fik serveret.

Især én af de portrætterede i Martin Scorseses Oscar-nominerede film har taget filmen og dens skildring af ham ilde op. Faktisk er han blevet så vred, at han har lagt sagt an mod filmen.

Sagsøgeren hedder Andre Greene, og karaktereren er Nicky ‘Rugrat’ Koskoff, spillet forrygende af P.J. Byrne, som er en af de tro og skånselsløse væbnere omkring DiCaprios Jordan Belfort. Hvad Greene helt specifikt kritiserer karakteren for, fremgår ikke, men eftersom Rugrat fremstilles som afsporet, narkoglad og kriminel, er det måske ikke så svært at gætte sig til.

Oprindeligt krævede Greene omkring 99 mio. danske kroner i erstatning, men det krav blev afvist, og retssagen handler nu om bevisførelse af, at portrætteringen er bagvaskelse.

Greene har sagsøgt filmens producenter, og Martin Scorsese og manusforfatter Terence Winter har allerede vidnet i retten. Men nu skal DiCaprio i vidneskranken, på trods af at han næppe har haft meget at gøre med udformningen af Koskoff-karakteren. Men han er grundlægger af Appian Way Productions, der har produceret filmen, så dommeren har fundet DiCaprios vidnesbyrd relevant. Oscar-vinderen er dermed på vej til retten.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af