Oscar-vindende instruktører skal lave piloter for HBO – horrorens mester går til Amazon

Oscar-vindende instruktører skal lave piloter for HBO – horrorens mester går til Amazon

Prominente filmfolk valfarter til tv-mediet, og der er rift om de bedste kræfter. Ikke mindst hos HBO, som flere mener befinder sig i lidt af en dramakrise og har udskiftet programpræsidenten Michael Lombardo med Casey Bloys. Samtidig skal Amazon fortsætte sin stærke positionering i serielandskabet i kølvandet på ‘Transparent’ og ‘Mozart in the Jungle’.

HBO har hyret Kathryn Bigelow og Adam McKay til at instruere nye dramaseriepiloter, skriver Variety. Bigelow, der vandt en Oscar for ‘The Hurt Locker’ og senest har lavet ‘Zero Dark Thirty’, fortsætter i mellemøstens krig og ødelæggelse med sit bud på en ny serie. ‘Mogadishu, Minnesota’ skulle angiveligt først handle om rekrutteringen af jihadister, men bliver nu beskrevet som en fortælling om en somalisk familie i Minnesota.

Adam McKay, der står bag komedier som ‘Step Brothers’, ‘Talladega Nights’ og ‘Anchorman’, fik et gennembrud som dramainstruktør sidste år med ‘The Big Short’, for hvilken han vandt en manus-Oscar. Og han bliver ved systemkritikken i sin serie ‘Succession’, der handler om et stort, magtfuldt og dybt dysfunktionelt medieselskab. McKays gamle ven Will Ferrell producerer.

Amazon har ifølge Deadline.com hvervet Guillermo del Toro, som skal vække et manuskript til live, der har ligget stille i Hollywood i 10 år. ‘Carnival Row’ er en scifi-fortælling med overnaturlige elementer, som foregår i noget, der ligner 1800-tallets London.

Sidst, men ikke mindst, har instruktøren bag ‘The Last King of Scotland’ og ‘State of Play’ Kevin Macdonald også søgt mod Amazon, for hvem han skal indspille piloten til ‘Strange New Things’ om en præst, der tager på en intergalaktisk mission, alt imens hans kone begynder at miste troen, efter en masse ulyksalige begivenheder finder sted på jorden.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af