Hvem er Suicide Squad? Alt, hvad du skal vide, inden du ser filmen

Hvem er Suicide Squad? Alt, hvad du skal vide, inden du ser filmen

En af sensommerens mest ventede film er DC’s superheltesatsning ’Suicide Squad’. Filmen instrueres af David Ayer, hvis seneste præstation er krigsfilmen ’Fury’ fra 2014. Selvom vi igen i år har set adskillige superheltefilm, placerer denne med sit fokus på DC’s bad guys sig i en lidt anden og forhåbentligt forfriskende boldgade.

Men hvis man ikke har nørdet tegneserier og animerede tegnefilm i stribevis, kan det være svært at følge med i, hvem alle disse nye karakterer egentlig er. Så her er en simpel introduktion til de mest essentielle karakterer.

Det bør indskydes, at der er et utal af adaptioner af selve sammensætningen af gruppen, og det er derfor også uvist, hvilke karaktertræk filmen vil fokusere på, og hvilke den har valgt at passere let og elegant henover.

Udgangspunktet for filmen er derimod forholdsvis simpelt. En gruppe af superskurke, der alle er fanger i det famøse Belle Reve-fængsel, samles for at udføre hemmelige missioner for regeringen. Løser de deres opgave, er der en mulighed for nedsat straf – adlyder de derimod ikke deres ordrer, vil en indopereret bombe i deres nakke udløses og… Ja. Man kan vel kalde det en form for udvidet fodlænke.

Suicide-squad-margot-robbie
Harley Quinn / Dr. Harleen F. Quinzel

Har man set traileren til ’Suicide Squad’, har man formentlig lagt mærke til Dr. Harleen F. Quinzel, eller Harley Quinn, som hun oftest kaldes. Selvom karakteren ikke engang har 25 år på bagen, er hun, udover Batman og Jokeren, klart den mest genkendelige karakter i filmen. Det skyldes hendes karakteristiske baggrundshistorie, som vi heldigvis også kommer til at stifte bekendstskab med i den kommende film.

Hendes baggrund
Dr. Harleen F. Quinzel startede som psykiater på Arkham Asylum, hvor hun blev yderst fascineret af en helt særlig karakter, som vi efterhånden alle sammen kender – Jokeren. Det førte til en besættelse, forelskelse og i sidste ende alteregoet Harley Quinn. Harley Quinns forhold til Jokeren er fyldt til randen med modsigelser og energi og er et oplagt element i filmen, da gruppen af superskurke højst sandsynligt får tildelt en mission, der inkluderer ham. Derudover er hun gruppens nyeste medlem, da hun først blev tilføjet i 2011.

Hvem spiller hende?
Det bliver Margot Robbies (’The Wolf of Wall Street’) opgave at portrættere Harley Quinn. Ud fra de udsendte trailers at dømme passer Robbie godt til rollen som sexet sociopat, og det bliver skal spændende at se, om skuespillerinden også kan formidle de dybere aspekter af karakteren.

Will-Smith-Deadshot-Suicide-Squad-Movie-Set-Photos
Deadshot / Floyd Lawton

Deadshot er, som hans navn indikerer, gruppens klart bedste skytte. Ifølge ham selv misser han aldrig, men han har dog været ude for et enkelt mislykket forsøg på at skyde Batman. Han er lejemorder og vil gøre enhver til sit mål for den rette sum.

Hans baggrund
Deadshot har en tendens til at sætte sig selv i situationer, hvor han selv er i risiko for at dø. Det siges, at han inderst inde har et dødsønske, hvilket sammen med hans evner gør ham til en af de farligste mænd i verden. Flere forskellige baggrundshistorier for Deadshot tages i brug, når det skal forklares, hvorfor han inderst inde ønsker at dø, men den hyppigst anvendte bunder ud i hans forældres indbyrdes forhold og det faktum, at han som ung kom til at skyde sin bror. Det eneste positive i hans liv er hans datter, der ifølge en af filmens trailere kommer til at være et af fokuspunkterne for karakteren.

Hvem spiller ham?
Will Smith er manden, der skal agere ekspertskytte i filmen. Han er efterhånden rutineret i rollen som en hård type, der inderst inde har en blødere side – også i superhelteuniverset (Hancock). Vi må blot håbe, at sentimentaliteten ikke tager over.

suicide-squad-is-cara-delevingne-s-enchantress-the-antagonist-part-iii-still-photo-of-686278
June Moone / The Enchantress

June Moon er en ung kvinde, der kæmper for at holde sin besættelse af en dæmon under kontrol. Når det fejler, og dæmonen tager over, træder June tilbage og The Enchantress frem – en troldkvinde med yderst magtfulde evner som eksempelvis teleportering og healing.

I filmens trailere ser June Moon til tider meget trist ud, hvilket tyder på, at The Enchantress vil tage over og være ude af kontrol. Derudover giver trailerne visse hints, da gruppen i flere klip kæmper mod overnaturlige kræfter. Det antyder, at The Enchantress bliver en central udfordring og måske ligefrem filmens hovedskurk. Eventuelt med indflydelse fra Jokeren.

Hendes baggrund
Det hele starter, da June Moon er inviteret til en kostumefest. Her falder hun ned i et hemmeligt kammer, hvor dæmonen Dzamor giver hende magiske kræfter. Når June siger ordet Enchantress, kan hun transformere sig fra den blonde June Moon til den mørke Enchantress.

Hvem spiller hende?
Topmodellen Cara Delevingne er forholdsvis ny i skuespillerverdenen, og det bliver meget spændende at se, hvordan hun klarer en langt mørkere rolle, end hun tidligere har haft. Det ser dog lovende ud i trailerne, hvor The Enchantress er omgivet af mørk energi.

Suicide-squad-joel-kinnaman
Rick Flag Jr.

Rick Flag Jr. en af de få, der ikke kommer direkte fra fængslet, og er derfor også holdets leder – en opgave som han helst var foruden.

Hans baggrund
Hans far, Rick Flag Sr. var også et tidligere medlem af holdet, hvilket kan bringe nogle interessante aspekter frem i filmen, hvis de vælger at lægge fokus her. Rick Flag døjer selv med mentale problemer og prøver til enhver tid at bevise over for sig selv, at han intet har til fælles med de resterende medlemmer af holdet. Det skaber nogle helt fundamentale moralse komplikationer, og han døjer derfor ofte med tvivl om, hvad gruppen foretager sig. Han har ingen superkræfter, men har dog en elitemilitær baggrund. Rick Flag Jr. er det tætteste, gruppen kommer på en good guy.

Hvem spiller ham?
Holdlederen skal spilles af svenske Joel Kinnaman, kendt fra ’Snabba Cash’, ’RoboCop’ og senest ’House of Cards’, hvor han spiller Frank Underwoods republikanske konkurrent. Kinnaman har det rette udseende, men hvis filmen ikke vælger at fokusere på nogle af de mere komplekse aspekter hos Rick Flag, kan karakteren nemt gå hen og forsvinde i virvaret af andre store personligheder.

Læs introduktionerne til de næste ’Suicide Squad’-karakterer på de næste sider.

Suicide-squad-2
(Captain) Boomerang / George Digger Harkness

Som man nok kan regne ud, har Captain Boomerang udviklet et speciale inden for boomerangs. Han ejer et væld af hi-tech-udgaver, hvilket vel i sig selv lyder en smule fjollet.

Hans baggrund
Captain Boomerang er en hårdnakket og voldelig karakter, der (selvfølgelig) stammer fra Australien. Men enhver gruppe har behov for en klovn, og Captain Boomerang påtager sig da også ofte rollen, hvor han irriterer alle dem, han arbejder sammen med. Han er da også det mest utroværdige medlem af gruppen, og det kan med stor sandsynlig forventes, at Boomerang vil afstedkomme interne konflikter i filmen.

Spændende bliver det, hvordan David Ayers får Captain Boomerang til at fremstå som en frygtindgydende superskurk og ikke bare en klovn med nogle seje boomerangs.

Hvem spiller ham?
I rollen som Captain Boomerang ser vi Jai Courtney, hvis australske accent kommer ham til gode. Forhåbentligt kommer han til at ramme den perfekte balance mellem komik, arrogance og voldsomhed, som Captain Boomerang har brug for, hvis han skal fungere.

Suicide-squad-1
El Diablo / Chato Santana

El Diablo er ham med de mange voldsomme ansigtstatoveringer. Der findes flere versioner af karakteren, men filmen har valgt at portrættere Chato Santana – en ekskriminel, der kan skabe og manipulere ild.

Hans baggrund
Chato Santana ender på hospitalet, efter han i en omgang tumult med politiet bliver skudt og paralyseret. Her møder han den originale El Diablo (Lazarus Lane), der overfører sine kræfter til Chato, der påtager sig navnet.

Han ender i Belle Reve-fængslet, efter han har sat ild til en bygning, hvor der ikke kun befandt sig fjender, men også uskyldige mennesker. Her fyldes hans celle op med gas, og da han vågner på ny, indser han, at han har fået opereret en bombe ind i nakken – hermed er han blevet medlem af Suicide Squad.

Hvem spiller ham?
I rollen som El Diablo har vi Jay Hernandez. Det er første gang, vi ser El Diablo i live-action, og Jay Hernandez nyder derfor en frihed, som de større karakterer på holdet ikke har.

SUICIDE SQUAD
Killer Croc / Waylon Jones

Waylon Jones, eller Killer Croc som han også kaldes, er en af de mere dyriske medlemmer af gruppen. Ja, faktisk ligner han en blanding af en krokodille og et kæmpemæssigt menneske. Portrætteringen af Killer Croc spænder mellem alt fra en nærmest menneskelig adaption til en ekstrem animalsk version – og at dømme ud fra trailerne vil filmen lægge sig op af førstnævnte.

Hans baggrund
Waylon Jones er født med en sjælden hudlidelse, der giver ham et hårdt og skællet skind. Hans barndom har været fyldt til randen med mishandling, og det kommer derfor ikke som nogen overraskelse, at han endte som superskurk. Udover hud, der fungerer som rustning, besidder ham regenererende kræfter, overmenneskelig styrke og lynhurtige reflekser. Han kan ofte findes i Gothams kloaksystem, hvor han lusker rundt. Derudover er han en af de mere dystre karakterer, da det nævnes, at han spiser menneskekød. Alt i alt er Killer Croc altså ikke den mest harmoniske fyr (eller dyr) i gruppen.

Hvem spiller ham?
Adewlae Akinnouye-Agbaje er manden bag det utrolige kostumedesign. Jeg ser det som en meget positiv ting, at David Ayer har insisteret på, at en skuespiller skulle bringe karakteren til live frem for udelukkende at gøre brug af CGI.

suicide-squad-katana
Katana / Tatsu Yamashiro

Katana er en exceptionelt dygtig samurai. Hun bærer et sværd ved navn The Soultaker, et mystisk våben, der kan indkapsle sjælene fra dem, det slår ihjel.

Hendes baggrund
Tatsu Yamashiro, som er Katanas officielle navn, startede som en ganske normal japansk kvinde, indtil hendes mand og børn blev slået ihjel. Hendes mand faldt ved selv samme sværd, som hun nu bærer, hvorfor Katana fra tid til anden taler til sværdet, der har fanget hendes elskedes sjæl. Katana er oftest portrætteret som en superhelt og ikke en superskurk – så måske hun kommer til at fungere som en form for frivilligt element i gruppen.

Hvem spiller hende?
De færreste kender nok Karen Fukuhara, men forhåbentligt står hun nu over for gennembruddet.

suicide-squad-slipknot
Slipknot / Christopher Weiss

Slipknot (ikke at forveksle med heavy-metal bandet af samme navn) er vildt god til det med reb. I sig selv lyder det jo ikke som noget, der kan måle sig med mange af de andre medlemmers evner, men det vil forhåbentligt komme ham til gode i løbet af filmen. Udover det er han også rigtigt dygtig til at binde knuder, som måske, i en eller anden kontekst, vil vise sig brugbart.

Hans baggrund
Slipknots officielle navn er Christopher Weiss. Engang arbejdede han som en kemisk ingeniør, og det var her, han opfandt formularen på de ubrydelige reb, der gør ham til noget særligt. Amanda Waller og resten af holdet bag Suicide Squad bliver opmærksom på ham, da han begynder at agere skurk i Gothams gader og stræder.

Hvem spiller ham?
Slipknot skal spilles af Adam Beach (’Flags of Our Fathers’), som med sin militære påklædning fremstår som en hård gut, hvilket er et positivt træk, nu når hans evner inden for reb lyder en smule fjollet.

suicide-squad-amanda-waller
Amanda ’The Wall’ Waller

Som rosinen i pølseenden: Kvinden, der styrer hele showet. Hun er ikke et medlem af selve gruppen – hun er deres chef. Se hende som en mere hårdfør version af Nick Fury fra The Avengers, der ikke tager noget pis fra nogen som helst. End ikke fra Batman.

Hendes baggrund
Hendes kaldenavn ’The Wall’ er ikke en tilfældighed. Hun er en brutal agent for regeringen og er ikke bange for at udføre det beskidte arbejde for nationens sikkerhed. At placere en bombe i nakken på dem, der skal udføre jobbet, er ikke noget, Amanda Waller ser som en moralsk udfordring.

Fordi hun er så kold og hård, og hendes metoder ikke er godkendt af alle, kommer hun ofte på kant med diverse superhelte.

Hvem spiller hende?
Amanda Waller skal spilles af altid gode Viola Davis, og der er ingen tvivl om, at hun nok skal give os en troværdig badass-version af karakteren.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af