Nicolas Winding Refn afslører syrede inspirationskilder til næste film

Nicolas Winding Refn afslører syrede inspirationskilder til næste film

Der er en del mystik om, hvilket projekt Nicolas Winding Refn vil kaste sig over næste gang, men nu afslører den danske instruktør på vanlig kryptisk vis en smule om sit kommende projekt.

På Twitter har han lagt et billede op af to forsider til bøger med teksten »Dear Friends … More to come but for now Ian Fleming + William Burroughs + N W R = The Avenging Silence«.

‘The Avenging Silence’ henviser til den spionfilm, han efter eget udsagn arbejder på, og hvor han tidligere har fortalt, at han agter bruge de mandlige karakterer fra sine tidligere film spillet af Mads Mikkelsen i ’Valhalla Rising’, Ryan Gosling i ’Drive’ og Vithaya Pansringarm i ’Only God Forgives’.

Ganske kendetegnende for Refn er de to inspirationskilder et miks af noget mystisk og popkulurelt. Den ene bog er således en af spionlitteraturens klassikere, nemlig Ian Flemings roman om James Bond ‘Dr. No’, der allerede er blevet til en kanoniseret filmklassiker med Sean Connery i hovedrollen.

Den anden er den stærkt eksperimenterende ’Nova Ekspress’(1964) – bemærk, at teksten på forsiden viser, at det er den danske udgave, Refn åbenbart har læst – af kultforfatteren William S. Burroughs, som er en del af ’Nova-trilogien’ og en kommentar til forholdet mellem menneskets og maskinernes kontrol over livet.

Ingen skuespillere eller premieredato er endnu blevet bekræftet, men det vides dog, at filmen udspiller sig i Tokyo.

Læs også: At være Nicolas Winding Refn 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af