Fra ’Game of Thrones’ til Cosplay-konkurrence – det skal du opleve på Comic Con Copenhagen i weekenden

Fra ’Game of Thrones’ til Cosplay-konkurrence – det skal du opleve på Comic Con Copenhagen i weekenden

I denne weekend kommer en af Nordens største populærkulturelle events til København. Igennem to dage vil landets største nørder samles i Bella Center til alt fra Cosplay-konkurrencer til paneldebatter. Er du en af dem, der har købt billet, men ikke helt har styr på programmet, kommer vi til undsætning her.

Som i et hvert nystartet forhold bør man forventningsafstemme på forhånd. Hvad forventer man vil ske? Og hvem forventer man kommer? Det er nemlig ikke alle, der er lige begejstrede over Comic Con Copenhagens line-up – og man bør da slet ikke sammenligne med det voldsomt stjernespækkede amerikanske Comic-Con – men her bør man huske på, at det er første gang, at konferencen afholdes i Danmark. Bakker man op i år, er chancen større for, at man kan tiltrække de store navne næste år.

Hovednavne

Stjerner fra serier og film er en af de store attraktioner på Comic Cons overalt i verden. I Bella Center kan man møde syv forskellige special guests. De forskellige gæster vil indgå i debatter, spørgerunder og oplæg på de to opstillede scener under konferencens to dage. Derudover kan man købe sig til autografer og foto-sessions.

Kerry Ingram – lørdag kl. 14.30 og søndag kl. 11.30 på scene 2
Ingram spiller Shireen Baratheon fra ’Game of Thrones’, som nok bedst huskes for sin skællede hud (hun lider af sygdommen Greyscale) og for den kranke skæbne, hun lider for Melisandres demagogi.

Elysia Rotaru – lørdag kl. 13.00 og søndag kl. 14.30 på scene 2
Denne skuespillerinde har rollen som Taiana Venediktov i tv-serien ’Arrow’. Da hun først optræder i fjerde sæson, er hun nok ikke det mest genkendelige ansigt for et dansk publikum.

Alycia Debnam-Carey – lørdag kl. 12.00 og søndag kl. 13.30 på scene 1
Fra AMC’s spinoff ’Fear the Walking Dead’, hvor hun spiller rollen som Alicia Clark.

()
(Alycia Debnam-Carey i ‘Fear the Walking Dead’)

Emily Swallow – lørdag kl. 16.30 og søndag kl. 10.30 på scene 1
Fra tv-serien ’Supernatural’, hvor hun giver den som den voksne udgave af Amara.

Greyston Holt & Greg Bryk – lørdag kl. 15.00 og søndag kl. 15. på scene 1
Begge er kendt fra serien ’Bitten’. Her spiller de henholdsvis Clayton og Jeremy Danvers.

Cristina Rosato – deltager formentligt ved arrangementet Watch Dogs 2, selvom det ikke fremgår af programmet
Er kaldt ind som hovednavn på baggrund af hendes stemme. Den har hun nemlig lånt ud til blandt andet spillet ’Assassin’s Creed’ og rollen som Melanie Lemay, og hun skal ligeledes medvirke i det kommende spil ’Watch Dogs 2’.

Hvad mere?

Hvis man, som jeg, ikke kun kommer på grund af ovenstående navne, men også for at udforske de forskellige boder, møde kunstnere og deltage i events, så har Copenhagen Comic Con også masser at byde på.

Vi har samlet fem af de events, der lyder lovende på papiret:

Comic Village, begge dage
Det er her, det hele begynder. Om du selv er skaber eller fan er underordnet – dette er stedet, hvor de to universer mødes. Tegneserieskabere, illustratorer og filmskabere vil mænges i landsbyen og er helt sikkert klar på en sludder.

Independent animation in Denmark and the Tales of Alethrion, lørdag kl. 10 på scene 2
Sun Creature Studio, et international animationsselskab, består af fire danskere og tre franskmænd. Sammen skaber de animation i høj klasse, som de her indvie publikum i. Kom og få inspiration eller nyd bare et godt oplæg og flotte kreationer.

China Cosplay Super Qualification, søndag kl. 16.30 på scene 1
Har man sagt Comic Con, må man også sige Cosplay: Kreative gæster, der klæder sig ud som superhelte, superskurke og andre karakterer fra alverdens film og serier. Det kan kun blive underholdende, når deltagerne skal udføre et kort sceneshow og dyste i, hvem der skal have lov til at tage til Kina, og repræsentere Skandinavien i finalen til foråret.

Casting and molding 101: A beginner’s guide, søndag kl. 09.30 på scene 1
Har du altid ønsket dig at lære, hvordan man former gips og støber flydende latex, så du kan skabe skræmmende monstermasker eller falske lemmer? Så har du nu chancen. Scarlett Costuming and Art guider dig igennem processen.

Back to the Future: Adventures in a DeLorean Time Machine, søndag kl. 10 på scene 2:
Her får vi besøg af to vaskeægte, professionelle tidsrejsende, der både tager publikum tilbage, men også frem i tiden. Med sig har de deres hjemmebyggede tidsmaskine, så måske man kan være heldig og få en tur?

Læs mere om Comic-Con her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af