’Mike and Dave Need Wedding Dates’ er sensommerens overraskende kønsblinde komediehit

’Mike and Dave Need Wedding Dates’ er sensommerens overraskende kønsblinde komediehit

Hvis du også fik latterkramper i biografmørket under film som ’Tømmermænd i Vegas’, ’Bad Neighbors’ og ’Forgetting Sarah Marshall’, går du ikke galt i byen med ’Mike and Dave Need Wedding Dates’. Den lander i dag biografen som en komisk knaldperle af en sensommer-overraskelse, ladet med lige dele drenge– og tøserøvshumor leveret af et veloplagt cast på selvironisk slap line og befriende blottet for belærende kønspolitiseren.

Efter at have saboteret samtlige familiefester med deres trættende frat-boy-udskejelser, beordres bøvede Mike Stangle (Adam Devine) og hans flottere, marginalt mere snusfornuftige bror Dave (Zac Efron, som mere sjælfuldt vaskebræt end genren forskriver) til at finde respektable dates til lillesøster Jeanies (Sugar Lyn Beard) Hawaii-bryllup med den godmodige Eric (Sam Richardson).

Skønt Stangle-knægtene indledningsvis rystes over at erfare, at de, godt oppe i 20’erne og uden nævneværdige karrierer, ikke længere anses som de charmerende festkonger, deres selvbilleder hviler på, går Mike og Dave til opgaven ud af kærlighed til deres blide søster, hvis lykke på den store dag begge alt andet lige sætter over sanseløs druk og brudepigeknald.

Fyrene indrykker en annonce på Craigslist – USA’s svar på Den blå avis – for at finde ’søde piger’ til at akkompagnere dem til Hawaii, og snart vælter det ind med ansøgninger fra ivrige aspiranter (af begge køn). Mike og Dave inviteres sågar til at gæste et nationalt talkshow for at fortælle om deres mission, og det ser veninderne Alice (Anna Kendrick) og Tatiana (Aubrey Plaza). De er egocentriske rodehoved-varianter af brødreduoen, som øjner muligheden for at score sig en gratis ferie. Alice og Tatiana præsenterer sig overbevisende som lammefromme good girls for Mike og Dave, og af sted går det til øparadiset med hele den pukkelryggede.

Sammenligningen med ’Wedding Crashers’ (2005) ligger lige for, og ’Mike and Dave Need Wedding Dates’ refererer da også selv til Vince Vaughn-komedien direkte, men omskriver samtidig præmissen forfriskende ved her at dele fokus lige mellem to snotforvirrede, selvindbildske millennial-vennepar, der ikke just tillægger nogen lejre nævneværdige intellektuelle eller kønsstereotype fortrin.

Ligesom Mike og Dave er Alice og Tatiana forvoksede fuck ups, stædigt forstenede på tærsklen mellem sorgløst ungdomssind og voksenlivets lotteri af forpligtigelser, og på mange måder beslægtede med Zac Efrons sørgmodigt ynkværdige Peter Pan-karakter Teddy i de ditto velturnerede ’Bad Neighbors’-film.

Særligt Anna Kendrick og Efron spiller fint på deres rollers eksistentielle usikkerhed over for Adam Devine og Aubrey Plazas mere kradse, Farrelly-inspirerede optrin, og til trods for ’Mike and Dave’s røvballemomenter af lavthængende platheder er filmen kontinuerligt morsom og undgår taknemmeligt at falde i den slags sexistiske kviksand, sidste måneds grelle ’Bad Moms’ vadede fornærmende rundt i med Mila Kunis som komplet utroværdig speltmor. 

Det er ikke stur, stur filmkunst, debuterende spillefilmsinstruktør Jake Szymanski her serverer. Men ‘Mike and Dave Need Wedding Dates’ underholder solidt inden for en genre, der alt for ofte glemmer, at hjertet nødvendigvis skal være med, for at man succesfuldt kan slå hjernen fra.


Kort sagt
Er man til komedier a la ’Bad Neighbors’ og ’Bridesmaids’, er ’Mike and Dave Need Wedding Dates’ et perfekt bud på en hylende morsom biografoplevelse, der udstiller millennial-generationens værste egenskaber som umodne navlepillere af begge køn.

Spillefilm. Instruktør: Jake Szymanski. Medvirkende: Zac Efron, Adam Devine, Anna Kendrick, Aubrey Plaza, Sugar Lyn Beard, Sam Richardson, Stephen Root, Stephanie Faracy. Spilletid: 98 min.. Premiere: Den 1. september
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af